קורס אבטחת מידע – מה האיומים המרכזיים שיש ללמוד עליהם? מה תוקפים ההאקרים ועל מה עלינו להגן? ממה יש להיזהר? כיצד מגפת הקורונה משפיעה על עולם הסייבר ואבטחת המידע? רוצים הצעת מחיר ל-קורס סייבר הכי טוב בארץ? השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666
קורס אבטחת מידע וסייבר במכללת סלע מלמד כיצד להתגונן מפני איומי הסייבר
בקורס אבטחת מידע וסייבר במכללת סלע תלמד איך להתגונן ואיך למגן את עצמך ואת מקום העבודה שלך מפני האקרים פוגעניים. לפגיעות אלה דרך הרשת האינטרנטית הגלובלית קוראים "פשעי סייבר". פשעי הסייבר ברחבי העולם, בשנה זו בלבד, צפויים להגיע לפגיעה של כ- 6 טריליון דולרים. סכום עצום זה הופך את תחום פשיעת הסייבר לכלכלה השלישית בגודלה אחרי ארה"ב וסין. ככל שהעולם מתחבר יותר ויותר לרשת-עולמית והאוטומציה מתפתחת, נוף האיומים ממשיך להתפתח והסיכונים ממשיכים להתרבות. בהסתכלות קדימה, מנקודת מבט ביטחונית, הנה חמשת האיומים המובילים שניתן לצפות להם בשנת 2021:
חמשת איומי הסייבר בראש רשימת הפשעים הצפויים לשנת 2021
אם תרצה להתמקצע ולהפוך להאקר "כובע לבן", כלומר האקר שעומד לצד החוק ונלחם בפושעי הסייבר, בוא אלינו למכללת סלע לקורס אבטחת מידע וסייבר. לכלל מונחי הסייבר שלומדים בקורס אבטחת מידע ניתן להיכנס לבלוג שלנו בנושא. תוכלו גם לקרוא ולדעת למה כדאי דווקא היום ללמוד סייבר.
חטיפת DNS – אחד מאיומי הסייבר המובילים שנלמד בקורס אבטחת מידע
חטיפת מערכת שמות דומיינים (DNS) היא כאשר האקר מפנה משתמשים מאתר לגיטימי לדף אינטרנט שההאקר שולט עליו. לדוגמה, אם היית בנקאי מקוון והבנק שלך נחטף באמצעות DNS, היית מנותב לעבר דף אינטרנט שנראה ומרגיש כמו אתר הבנק שלך, אך למעשה הוא רק חזית. כל אישורי הכניסה שהזנת יועברו ישירות לפושע הרשת.
קשה לאבטח את העסק שלך ב 100% מהתקפת חטיפת DNS מכיוון ששום דבר בשרת שלך לא נפגם באופן חמור. עם זאת, כדי להקשות על עברייני רשת, כדאי לבצע את הדברים הבאים:
בחר רשם תחום המציע אימות רב גורמים. השתמש רק ברשם תחום המאפשר לך לנעול את הגדרות ה- DNS שלך, כך שניתן יהיה לשנות אותן רק אם מנהל האתר שלך מתקשר ונותן את האישור.
התקפות כופר – אחד מאיומי הסייבר המובילים שנלמד בקורס אבטחת מידע
בהתחשב ברווחיותה, תוכנות כופר יכולות לעשות קאמבק חזק בשנת 2021.
ישי רם, סמנכ"ל בינלאומי בבית התוכנה סלע ומומחה למחשוב ענן, מסביר:
"תוכנת כופר היא סוג של תוכנה זדונית שמונעת ממך במכוון לגשת לקבצים במחשב שלך - מחזיקה את הנתונים שלך כבן ערובה. בדרך כלל היא תצפין קבצים ותבקש לשלם כופר כדי לפענח אותם או לשחזר אותם. בקורס אבטחת מידע במכללת סלע תלמדו איך להדוף את ההאקרים ולמגן היטב את סביבתכם".
הצפי הוא שהדור החדש של תוכנות הכופר יהיה אגרסיבי ומתוחכם יותר מכיוון שהן מצוידות בטכנולוגיות החדישות ביותר, כמו AI. תוכנת כופר עוצמתית כזו יכולה לעקוף בצורה חלקה כמה מיישומי התוכנה הטובים ביותר לזיהוי תוכנות זדוניות ולמנוע מכם גישה לנתונים הקריטיים שלכם.
אחת הגישות הטובות ביותר להפחתת ההשפעות של מתקפת כופר רצינית תהיה יצירת עותקים מרובים וגיבוי הנתונים שלך כדי למנוע מפושעי רשת להחזיק את הנתונים כבני ערובה.
זיוף מדיה חברתית – נלמד בקורס אבטחת מידע כנושא רקע חשוב
מלבד איומי הסייבר המסורתיים, מידע שגוי וזיוף הם גורם עיקרי נוסף לדאגה. מקרים של חשבונות מזויפים של מדיה חברתית המאפשרים התחזות ממוקדת אינם נדירים. כעת, עוולות כאלה לוקחות את זה צעד אחד קדימה על ידי הנצחת מידע כוזב ושיתוף תיאוריות קונספירציה. הבעיה הופכת להיות חמורה יותר עם השתלטות על טכנולוגיות כמו זיוף עמוק Deep-fake (למידה עמוקה + זיוף). בטכנולוגיה הזו, המכוונת בעיקר לווידאו, ניתן לערוך ולהחליף דמות בווידאו בדמות אחרת (בדרך כלל דמות ציבורית) ולנצל את הוידאו למטרות סחיטה והפצת מידע כוזב.
אפשר להימנע מנפילת קורבן לאיומים כאלה על ידי הצלבת מידע כלשהו ממקורות אמינים וחסימה ודיווח על חשבונות חשודים.
התקפות DDoS – נלמד בקורס אבטחת מידע כולל השיטות להתגונן מפנוי
ראשי התיבות DDoSפירושן מניעת שירות מבוזרת. מטרתה של מתקפה זו היא להפוך שירות כגון אתר ברשת לבלתי שמיש על ידי "הצפתו" בתנועה זדונית או בנתונים ממקורות רבים. עומס היתר על השרת נועד להפיל את האתר העיסקי.
למרבה המזל, רוב העסקים כבר מודעים לאיום הנובע מהתקפות DDoS ויכולים להגן על עצמם על ידי:
מעקב אחר תעבורת אתרים.
ניתוח סיכוני DDoS ופיתוח אסטרטגיות הפחתה.
תרגול היגיינת סייבר.
יישום מסגרת אבטחה של Zero Trust.
התקפות נחיל עם 5G – נושא חדש ובעל פוטנציאל הרס רב הנלמד בקורס אבטחת מידע
הכנסת טכנולוגיית 5G תפתח עידן חדש גם לאבטחת סייבר וגם לפשע ברשת. חיבורי רשת מהירים יסלימו את האיום של מתקפות מתקדמות ומתוחכמות מבוססות נחיל. מחקרים מצביעים על כך שמתקפות סייבר נחיליות גדלו כבר בשיעור עצום של 82% וממשיכות לצמוח בהתמדה.
רועי רחמני, דיקאן בית הספר למקצועות התוכנה במכללת סלע, ומרצה בכיר באוניברסיטה הפתוחה, מסביר:
"בהתקפות כאלה, כמה מכשירים יידבקו בו זמנית. מכשירים אלה יחולקו לתתי קבוצות, שלכל אחת מהן תהיה מיומנות או פונקציה מיוחדות. לאחר מכן בוט הנחיל יתקוף רשתות או התקנים אחרים תוך שיתוף מידע זה עם זה בזמן אמת.
יכולות חילופי הנתונים והבינה המלאכותית מאפשרות לגורמי הנחיל לתאם, לגלות ולשתף פגיעויות ולשנות את אסטרטגיות ההתקפה בהתאם."
חזרה