תואר ראשון במדעי המחשב או קורס תכנות? איפה כדאי ללמוד קורס תכנות? בוודאות לא ללמוד לתואר במדעי המחשב. נשמע מופרך? לפני שתשקיעו שלוש-ארבע שנים במכללה או באוניברסיטה, תשקיעו 15 דקות בקריאת הפוסט הבא

 

קורס פרטי או קורס אקדמי?
קורס-תכנות-איפה-כדאי-ללמודרוב הצעירים המעוניינים למצוא עבודה בהייטק ולעבוד כמפתחי תוכנה פונים לחפש מסגרת אקדמית המלמדת מדעי המחשב. מסגרות כאלו יש בשפע, כל האוניברסיטאות וכמעט כל המכללות האקדמיות מציעות תואר אקדמי במדעי המחשב או תואר שעטנז, המשלב מדעי המחשב עם כמעט כל דבר. המסלול הרגיל כולל השלמת בגרויות (למי שצריך), פסיכומטרי (למי שלא עשה), רישום ולימודים הנמשכים 3-4 שנים. סך הכל בין 3 ל-5 שנים מהחיים. אני רוצה בפוסט זה להציע לכם אלטרנטיבה. אלטרנטיבה שהיא נכונה יותר, מהירה יותר, זולה יותר והכי חשוב – מביאה לתוצאות טובות יותר! כן כן – קשה מאוד להאמין שאכן קיימת אלטרנטיבה טובה יותר ללימוד תואר אקדמי. כולנו הורגלנו להאמין בטענה שרק באמצעות תואר מכובד ניתן להסתדר בחיים. אבל מדובר בתפיסת עולם מיושנת, תפיסת עולם שהייתה נכונה לפני שנים רבות כאשר באמת לא הייתה אלטרנטיבה, תפיסת עולם של מי שלא מוכנים להביט למציאות בעיניים והולכים אחרי העדר, תפיסת עולם המטופחת על-ידי תחושות ואמירות שאינן מבוססת על עובדות. אם אתם מוכנים להעז, לבדוק, לבחון, להשוות, לשאול, לחקור ולעשות את מה שנכון לעשות במאה ה-21 אני מבטיח שתופתעו: הדרך הנכונה להיכנס להייטק זה על-ידי קורס תכנות מומלץ ולא על-ידי לימוד תואר!

 

קורס תכנות – ההמלצה הנכונה
אז כן, אני משוחד, אני מנהל במכללת סלע המלמדת קורס תכנות וקורסים רבים אחרים חוץ אקדמיים. אבל אני רוצה להסביר לכם מדוע בכלל קיימת מכללת סלע. ואיך זה שבמשך עשרים-וחמש שנים בוגרי מכללת סלע לדורותיהם, הצליחו להתקבל לעבודות מעולות בהייטק, הצליחו להתקדם לתפקידי מפתח, הצליחו להפוך למנהלים בכירים, הצליחו להקים סטארטאפים ועשו אקזיטים. מאוד טבעי שתשאלו את עצמכם – איך הוא בכלל מעז לומר שאסור ללמוד תכנות באוניברסיטה? מה פתאום? הרי הרבה חברות הייטק בכלל לא מסתכלות על בוגרים ללא תואר, הרי התואר מבטיח שגם בתקופות קשות תהיה לי עבודה, התואר האקדמי הוא ההוכחה היחידה שאני בכלל שווה משהו וההורים שלי הסבירו לי תמיד שהמטרה שלי בחיים חייבת להיות להשיג תואר אקדמי – לא חשוב איזה ואיפה העיקר שיהיה לי תואר. אז זהו שלא – לא רק שזה לא נכון שחייבים תואר, פשוט אסור לבחור בלימודי תואר אם רוצים להתקבל לעבודה בפיתוח תוכנה. כן אני מבין – אתם חושבים שזה נשמע קיצוני, הזוי, לא סביר ולא הגיוני. אבל רגע, מה עם אלפי בוגרי קורס תכנות של ממר"מ? מה עם מאות בוגרי קורס תכנות של 8-200 או של ממד"ס (חיל אוויר)? רובם ללא תואר והם הצליחו ללמוד, לעבוד והם נחטפים. אז אם אתם רוצים באמת לעשות את הבחירה הנכונה היכן ללמוד קורס תכנות, אם אתם רוצים באמת לדעת איפה כדאי ללמוד – תמשיכו לקרוא, תבדקו בבקשה עובדות ולא רק אמונות ואמירות של מי שלא בדקו לעומק, תחקרו בעצמכם ואל תסמכו על כל מני ידענים. אני משוכנע שתגיעו לבד למסקנה הבלתי מתפשרת – יש ללמוד קורס במכללה פרטית טובה ולא תואר במכללה אקדמית. כדאי מאוד ללמוד קורס תכנות למתחילים הכי טוב ולא לבחור בברירת המחדל האקדמית.

 

ללמוד במכללה הטובה בארץ ולעבוד בפרויקטים הכי מגניבים!
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666

תואר במדעי המחשב או קורס תכנות – מה רצוי?
קורס-תכנות-איפה-ללמודהטענה המרכזית לטובת לימודי תואר היא שבתואר אתה לומד לחשוב וכאילו בקורס תכנות אתה רק לומד טכניקה. הטענה היא שבתואר אתה רוכש מיומנויות הנדסיות חשובות, מיומנויות מעבר ללימוד טכני ובקורס תכנות פרטי אתה סתם לומד פקודות של שפת תכנות.
אז בואו נבחן טענה זו לעומק. לאחרונה, סטודנט מהאוניברסיטה העברית, שהתכונן למבחן חשוב במדעי המחשב, שלח לי את השאלה הבאה וביקש עזרה.

 

מה זמן הריצה במונחי Big O ו- θ של (Alg(A, 1, n ?

 
(Alg (A, i, j
  if j <= i + 1    

return          

 ((q = sqrt(j – I + 1) # q = lower ((j – I + 1)^(1/2    

 [for k in [0, …, q - 1    
((Alg (A, i+ k * q, i + (k + 1) * (q -1         
 (proc (A, i, j    

     
א. הפונקציה (sqrt(n מחזירה את השורש הריבועי של n מעוגל כלפי מטה והיא פועלת בזמן O(1).
ב. הפונקציה (proc (A, i, j מקיימת שזמן הריצה הוא (θ(j – i

השאלה הזו הינה שאלה מאוד טיפוסית וכל סטודנט שלמד תואר במדעי המחשב נאלץ להתמודד עם שאלות רבות דומות. ההתמודדות אכן לימדה אותו לחשוב בצורות חדשות ושונות לחלוטין ממה שידע לפני שלמד לתואר. אז מה הבעיה? בואו ונראה

  

תואר במדעי המחשב – מלמד אותך לחשוב לא נכון
הבעיה המרכזית היא שאם עובד הייטק חושב בכיוונים הללו הוא פשוט עובד גרוע! ללמוד לענות על שאלות מסוג זה מחייב התמודדות עם חשיבה מתמטית ואנליטית. חשיבה הדומה להוכחת משפטים או בניות הנדסיות. אבל עבודת פיתוח תוכנה היא עבודה המחייבת חשיבה מסוג אחר לחלוטין. עובדי פיתוח תוכנה נדרשים לחשיבה המקשרת בין הבעיות בעולם המציאותי, בעולמם של משתמשי התוכנה לבין הפתרון בעולם התוכנה. לא נדרש לבנות פתרון מתמטי מופשט שהקשר שלו לעולם האמיתי הוא דחוק, קשה למעקב ובמקרה הטוב מתאים חלקית למציאות. נדרשת חשיבה המאפשרת תרגום ופתרון במונחים של בני האדם שישתמשו בתוכנה בחיי היום-יום. מי שילמד לחשוב בצורה מתמטית, מי שיתרגל את חשיבתו בצורה אנליטית במשך שנים של לימוד תואר יהיה בוגר חכם מאוד, בוגר המתאים לעבודה באקדמיה, במחקר או כמורה אבל הוא יהיה גם בוגר שלא הוכשר לעבודה בהייטק וגרוע מכך, הוא יהיה עובד שיעבוד לא נכון בהייטק. בוגר שכזה, אם ירצה להצליח בעבודתו ולהתקדם יהיה חייב לשכוח את כל מה שהוא הוכשר לחשוב עליו בתואר ולסגל לעצמו דרכי חשיבה חדשות לחלוטין. כמשל נוכל לומר שללמוד לתואר כדי לעבוד בהייטק זה כמו ללמוד לנהוג בעגלת סוסים מאוד משוכללת עם המון סוסים כדי להצליח לעבור טסט עם רכב רגיל. זה אומנם ממש לא פשוט להיות עגלון של עגלה הרתומה להרבה סוסים ואתה לומד המון מיומנויות – רק שזה לא ממש הופך אותך לנהג טוב ולבטח לא עוזר לעבור טסט. אפשר לומר כמעט בוודאות שעגלון שכזה יצטרך לשכוח את כל מה שלמד לגבי נהיגה בעגלת סוסים כדי לא לעשות תאונות עם הרכב.
אז נכון לימודי תואר מלמדים אותך לחשוב אבל דפוסי החשיבה שהם מלמדים אותך מכינים אותך לעבודה בעולם האקדמי ולא בתעשייה. אם אתה רוצה ללמוד לחשוב כעובד תעשייה – בוא ללמוד במקום המלמד קורס תכנות בתוכנית לימודים רלבנטית. מקום המחובר לתעשייה, עובד עבור התעשייה ומלמד לחשוב כמו בתעשייה. אין ספק שבוגרי תארים צודקים – הם אכן לומדים לחשוב אחרת ובגדול. ולכן הם גם צודקים כאשר הם אומרים שהתואר מלמד לחשוב. הבעיה היא שהתואר מלמד לחשוב לא נכון – לא מתאים לעבודה בהמשך. אז לא רק שנדרשת השקעה של 3-5 שנים בתואר, בסופו של התואר אתה צריך להשקיע שוב בעצמך – לשכוח את מה שלמדת וללמוד לחשוב נכון.

 

תואר במדעי המחשב – מלמד אותך לעבוד לא נכון
כל מנהל בהייטק היה צריך לפטר לאלתר עובד הכותב תוכנה הדומה לקטע הקוד שראינו. לא אכתוב כאן את כל הבעיות שיש בקטע הקוד ששלחו לי מהאוניברסיטה העברית, אומר רק שמדובר בקטע קוד כל כך גרוע שהוא קשה עד בלתי אפשרי לתחזוקה, לשדרוג ואפילו להבנה. אם ראש צוות פיתוח תוכנה רואה קטע קוד שכזה שנכתב על-ידי אחד העובדים שלו, הדבר הטוב ביותר שהוא יכול לעשות זה –DELETE ומיד. כל התעסקות עם קטע קוד שכזה הוא בזבוז משאבים יקרים לארגון ופוטנציאל לעשרות באגים (שגיאות תוכנה) בהמשך הדרך. הבעיה היא שבתואר הסטודנט נחשף להמון קטעי קוד שכאלו וכפועל יוצא הוא לומד לעבוד בצורה שגוייה. הבעיה החמורה יותר היא שהסטודנט בטוח שכך נכון וצריך לעבוד. הרי זה מה שהוא נחשף אליו במהלך הלימודים. כאשר סטודנט שכזה מתקבל לעבודה בהייטק הוא לפעמים אף מקודם לתפקידי ראש צוות ואף מנהל פרויקט והוא ממשיך ומעביר הלאה שיטות עבודה פסולות. לא פעם ולא פעמיים ראינו ארגונים וחברות שסבלו ואף התמוטטו ממש עקב תוכנות שנכתבו בצורה כל כך גרועה, שלא ניתן היה לתקן אותן ולהביא אותן לשוק בזמן ובמצב סביר. לכן ללמוד קורס תכנות - הכי טוב כדי להיות תוכניתן.

 

תואר במדעי המחשב – המקצועות הלא נכונים
קורס-פיתוח-תוכנה-איפה-לומדיםכל תואר במדעי המחשב כולל לפחות 50% לימודים לא רלבנטיים. מקצועות כגון מתמטיקה בסיסית כגון חשבון אינטגרלי ודיפרנציאלי, מתמטיקה מודרנית, מתמטיקה דיסקרטית, משוואות דיפרנציאליות, סטטיסטיקה, התמרות, פיזיקה, כימיה ועוד. כן אלו מקצועות מעניינים אבל לא את מי שרוצה לעבוד בהייטק. לצערנו התארים במדעי המחשב אינם כוללים בדרך כלל מקצועות אחרים חשובים ורלבנטיים הרבה יותר כגון: אינטליגנציה מלאכותית (AI), תכנות שרתים, Big Data, אבטחת תכונה, בדיקות תוכנה, תכנות לענן, ניהול גרסאות ועבודת צוות. לא רק זאת, באותן מעט מקצועות רלבנטיים שכן נלמדים בתואר, הם נלמדים בצורה מתמטית, בצורה של הגדרות ומשפטים ולא בצורה טכנולוגית המלמדת לפתור בעיות אמת. כך לדוגמא בקורס אוניברסיטאי של בינה מלאכותית מלמדים המון שיטות חיפוש וחישובים. ניתן היה להסתפק בלימוד שיטת חיפוש מרכזית אחת או שתיים ובמקום זאת ללמוד מערכות אמיתיות וכלים טכנולוגיים אשר נועדו להיכלל בתוכנות ופרויקטים שהסטודנט יתמודד איתם בעבודתו העתידית.

  

כדאי ללמוד קורס תכנות?
קורס-תכנות-ממליציםבהחלט! ראו המלצות של בוגרי קורס תכנות כאן. אבל חשוב ללמוד במכללה טובה אשר נותנת לך את כל הכלים להתחיל לעבוד וגם להתקדם אחר כך. חשוב מאוד לבדוק, להשוות, לשאול ולהתייעץ. חשוב לבחור מכללה המקדמת אותך הכי גבוהה שאפשר. להרחבה בנושא של מה מומלץ ללמוד בקורס תכנות. אם בחרתם נכון - אין שום חשש. מי שילמד בצורה טובה קורס תכנות במכללה ראויה יצליח למצוא עבודה, יוכל להתקדם בעבודה ויוכל להגיע רחוק. בימנו זה ממש לא חכם לבזבז 3-5 שנים על לימודי תואר כדי לעבוד בהייטק. מי שילמד במכללה פרטית שנה-שנתיים יוכל בהחלט להגיע לאותם הישגים. הלימודים במכללה לעומת הלימודים באוניברסיטה גם חוסכים הרבה מאוד כסף. לאחר 25 שנים בהם אנו מלמדים הייטק בסלע, אנו יכולים לומר בוודאות: כל בוגר שהצליח בלימודים הצליח גם בעבודה. העובדה שלא היה באמתחתו תואר לא הפריעה להתקדמות שלו.

 

לעבוד בהייטק – המסלול הנכון
האם לימודי תואר זה דבר פסול? לא ולא! ללמוד מדעי המחשב כדי לעבוד בהייטק זה פסול. תואר ואפילו תואר במדעי המחשב יכול להיות דבר טוב ובתנאי שהוא נעשה בזמן הנכון. המסלול הנכון הינו להתחיל בקורס תכנות, להיכנס לעבוד בהייטק ולקבל פרספקטיבה נכונה על העבודה. לאחר מיכן לבחור לעשות תואר במקביל לעבודה. אחד היתרונות הגלומים בעבודה בהייטק הינה הגמישות התעסוקתית. ניתן לעבוד בשעות גמישות ולפעמים בחלקיות משרה. זה מאפשר ללמוד במקביל לעבודה. לחליפין עובדים רבים בוחרים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. לימודים במקביל לעבודה לאחר מספר שנים בתפקיד טומנים בחובם יתרונות רבים. ניתן לבחור ללמוד תואר במקצועות משלימים ומעניינים כגון מנהל עסקים או משפטים ובכך להרחיב את מגוון העבודות המשלבות ידע בתכנות עם ידע בתחומים אחרים.

   

אנו מאחלים לכם בהצלחה בבחירת הקורס הנכון!

 

זו ההזדמנות שלכם להצטרף לאחד הקורסים המקצועיים והמקיפים ביותר בארץ, ללמוד מן המרצים הטובים ביותר, ולקבל הסמכה בינלאומית יוקרתית. לפרטים נוספים ותיאום פגישת ייעוץ אישית התקשרו עכשיו: 03-6176666

 

ערוץ סלע ביוטיוב

 

לסלע שתי זרועות עיקריות: מכללת סלע וסלע – המרכז הטכנולוגי.  מכללת סלע קיימת מזה 30 שנה והיא המכללה הפרטית הוותיקה ביותר בשוק הישראלי. מכללת סלע עוסקת בהדרכה להייטק ובהסמכת סטודנטים במסגרת שלושה בתי ספר: מקצועות התוכנה, גרפיקה ומולטימדיה, וסייבר. המרכז הטכנולוגי של סלע מפתח פרויקטים ומספק שירותי ייעוץ בכיר בארץ ובעולם. המרכז עומד בקשר ישיר עם מרכזי הפתוח של מיקרוסופט בעולם ומביא את הטכנולוגיות החדישות ביותר לתוך הפרויקטים בהם הוא עוסק. לסלע חמישה סניפים ברחבי העולם: בהודו, בסינגפור, בקנדה ובארה"ב (וושינגטון די. סי. וסיאטל). לסלע 300 עובדים.

רוצים לקבל הצעת מחיר?
השאירו פרטים »
או חייגו 03-6176666



חזרה

מעוניינים במידע נוסף?

מלאו פרטיכם ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם

  • *שם מלא:

  • *אימייל:

  • *טלפון:

  • *נושא הפניה:

  • פירוט הפניה:

ציון פרטיך/פרטייך כמפורט לעיל יהוו הסכמה שלך לשיגור המידע והעדכונים מטעם סלע אליך/אלייך לכתובת הדוא"ל ו/או מספר הטלפון הסלולרי שלך שיפורטו כמפורט לעיל.
  • קבוצת סלע

    הוקמה בשנת 1990 עם החזון להבאת הידע המתקדם ביותר בטכנולוגיות השונות לתעשיית ההיי-טק, בדגש על פרקטיקה ואיכות, ומעניקה כיום שירות ל- 800 לקוחות מרוצים ברחבי העולם. סלע מגשימה מידי יום את החזון שלה בכך שהיא מהווה מרכז הדרכה ומרכז טכנולוגי, עם התמקדות והובלה בטכנולוגיות השונות והמתקדמות ביותר ודואגת שגם לקוחותיה יישארו מעודכנים כל העת על ידי קורסים, כנסים, הדרכות, ייעוצים, בתים פתוחים, מיקור חוץ וכו'.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • מכללת סלע

    מציעה לאקדמאים, לחיילים משוחררים ולמועמדים פוטנציאליים מסלולי לימוד ייחודים פרי פיתוח מקורי של מהנדסי תוכנה ומחשבים בכירים בקבוצת סלע. צוות המרצים של מכללת סלע מורכב מבכירי אנשי המיחשוב בישראל. הלימודים מתקיימים בכיתות מהמשוכללות והחדישות ביותר בארץ. שיטות הלימוד החדשניות כוללות תרגול והפעלה של הסטודנטים בשילוב לימודים מהבית בשיטת ה-E-Learning.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • אתר הסטודנטים

    במערכת הלמידה של מכללת סלע תוכלו לקבל מידע לגבי לוח השעות שלכם, לצפות בשיעורים מוקלטים, לקרוא הודעות, להגיש עבודות ועוד.

    כניסה לאתר הסטודנטים »