הלימוד ב-קורסי סייבר מומלצים, איך מלמדים ב-קורסי סייבר ואבטחת מידע להתגונן מפני האקרים? לימודי מגן סיבר - לחשוב כמו האקר. כיצד להיות האקר כובע לבן?
רוצים הצעת מחיר ל-קורס סייבר הכי טוב בארץ? השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666
ב-קורס סייבר מלמדים כיצד לאבטח את המחשבים והמכשירים הניידים של הארגון מפני גורמים זדוניים - האקרים (Hacker). האקר הוא אדם, ארגון או אף מדינה המנסים לפרוץ למחשב, למערכת אלקטרונית או למכשיר. כיצד לומדים להיות האקר? מה ההבדל בין האקר כובע שחור להאקר כובע לבן?
זו ההזדמנות שלכם להצטרף לקורס סייבר המומלץ ביותר* בארץ, ללמוד עם המרצים הטובים ביותר
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666*לקריאת חוות דעת על מכללת סלע בגוגל
האקר – מי אתה?
האקרים או בשמם המקצועי בתחום הסייבר – האקר כובע שחור, הם פושעים שמקבלים גישה בלתי מורשית למחשב, לרשת ולמכשירים. בדרך כלל במטרה לגנוב נתונים רגישים, כמו מידע פיננסי או סודות חברה או לחבל בנתונים או לדרוש כופר. מטרות ההאקר הן רבות ומגוונות. האקר יכול להיות אדם בודד, קבוצת אנשים אשר פועלת ככנופיית פשע, ארגון גדול שפועל כמו חבר או כארגון מאפיה ואף מדינה. ידועים מקרים רבים בהן מדינות, בייחוד מגוש המדינות התומכות בטרור, הפעילו מחלקות שלמות של האקרים כדי לבצע את זממן.
האקרים – מה הם תוקפים?
האקרים פורצים למחשבים אבל לא רק למחשבים. האקרים פורצים לטלפונים ניידים, למצלמות אבטחה, לציוד תקשורת כגון ראוטרים, למכשירים כגון בקרים של רשתות חשמל או רשתות מים, לבקרים של רמזורים, לבקרי כניסה לחניונים או למתקנים רגישים ואף למכוניות שכיום מצוידות בהרבה מיקרו-מחשבים ובעתיד הקרוב תהינה עוד יותר ממוחשבות עם כל הכלים של רכב אוטונומי. מתברר שכמעט כל מכשיר מודרני מחובר היום לרשת ומכיל בתוכנו סוג של מחשב, החל ממחשב מאוד בסיסי, הנקרא – בקר ועד מחשבים מאוד חזקים אשר מפעילים פעולות אינטליגנציה מלאכותית על מנת להפעיל את המכשיר.
במה עוסק קורס סייבר – שלושה חלקים
קורסי סייבר מומלצים עוסקים בשלושה תחומים ומתעמקים בהם
- לימוד טכני של סביבות המחשוב המודרניות, החל מהמחשב השולחני, דרך רשת התקשורת, עובר בציוד התקשורת ועד למכשור לביש ומכוניות אוטונומיות. המטרה היא בראש וראשונה להכיר כאיש מקצוע את הטכנולוגיות על מנת שתוכל להתייחס אליהן בצורה נכונה כ-מגן סייבר (איש סייבר העובד בתחום ההגנה הארגונית).
- לימוד הציוד והתוכנות הקיימים לצורך הגנה על האלמנטים הטכניים. לימודים סייבר מומלצים יכללו ספציפית נושאים כגון: אנטי-וירוס, חומות אש (Fire wall), תוכנות פיקוח וסריקה של EMAIL, אתרי אישור של לינקים ועוד. לימודי הסייבר יכללו לגבי כל נושא ונושא: כיצד מתקינים? כיצד מקנפגים? כיצד מתחזקים ומשדרגים? וכיצד מנטרים באמצעותם את הסביבה על מנת לוודא שאין פריצות של האקרים.
- לימוד הדרכים לתכנן הגנות סייבר. בדומה למשחק שח, לא מספיק להכיר את הכללים כיצד כל כלי משחק זז על הלוח. ישנם מאות ספרים הדנים באסטרטגיות, כגון אסטרטגיות הגנה, אסטרטגיות לפתיחה ולסגירה וכד. ההמלצה היא שבקורס סייבר הכי טוב ללמוד נושאי תכנון שונים כגון תכנון ההגנה, תכנון פרוטוקולים ונהלים לעובדי הארגון, תכנון הגדרות של שלבי סריקה ומניעה של פרצות וגם תכנון של התאוששות במקרה שבו כן הצליח האקר לחדור את מערך ההגנה הארגוני.
האקר – התפתחות היסטורית
בנשות ה-80 של המאה הקודמת החלה להתפתח ולצמוח במהירת רשת האינטרנט. בצד התועלות הרבות הרשת גם הולידה פרצות אבטחה חמורות. האקר לא היה צריך עוד לפרוץ פיזית לארגון, לא היה צריך להגיע ולפתוח את הדלת ואת הכספת כדי לגנות את משאבי הארגון, הוא יכול היה לגנות הכל מרחוק ואפילו מעבר לים. זה החל כרעיון מקורי של וירוס מחשב. בתחילה הוירוס הופץ על גבי דיסקים נגועים כחלק מקבצי תוכנה להתקנה. אבל עם התפתחות השימוש ב EMAIL על ידי הקהל הרחב, טונות של דואר זבל החלו לחדור לחשבונות דוא"ל. חלק מדואר הזבל הזה נשא בחובו וירוסי מחשב אשר גררו הרס ברשתות העסקיות. לאט לאט התפתח המושג של תולעת (Worm). לקראת סוף שונות ה-90 של המאה הקודמת התפתח לו ה-WEB וכל הנושא של אתרי אינטרנט הפך להיות יותר ויותר פופולארי. דייג של סיסמאות (Phishing) הפך להיות יותר ויותר נפוץ. זה אפשר גניבת סיסמאות מבלי שתהיה מודע לכך ואחרי זה הסתננות למחשב שלך וגניבת מידע אישי או ארגוני. מאוחר יותר סטיב ג'ובס הציג את הטלפון הנייד החכם, בכלל בעצם מחשב רב עוצמה המחובר לאינטרנט והמפעיל תוכנות (אפליקציות). מייד החלו דור חדש של האקרים ליצור תוכנות פרציה ספציפיות למכשירי הסלולאר. ואז הגיעו המדינות – מדינות רבות ובייחוד מדינות ממעגל התומכות בטרור העולמי, גילו שבאמצעות האקינג וצבא של האקרים ניתן להכריז מלחמה קרה על תשתיות של מדינות אחרות.
רוצים לדעת עוד על סייבר? במכללת סלע קורס הסייבר הטוב ביותר. תבדקו* ואל תתפשרו
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666לקריאת חוות דעת על קורס סייבר של מכללת סלע בגוגל*
מכללת סלע – לימודי סייבר מומלצים, ללמוד להתמודד נכון עם האקרים
כשמחפשים ברשת המלצות לקורס סייבר, מוצאים במקום ראשון (או במקום גבוה מאוד) את מכללת סלע. הסיבות לכך רבות. החשובות שבהן:
- מכללת סלע היא חלק מבית תוכנה מקצועי ומתקדם וככזו היא מלמדת את התכנים העדכניים והרלבנטיים ביותר. לא מדובר בבית ספר בלבד, מדובר בחברת תוכנה מובילה עם מוניטין בינלאומי.
- מכללת סלע עוסקת בתחום אבטחת מידע וסייבר יותר מ-30 שנה. הוותק והניסיון שלנו מועבר לבוגרים שלנו בצורה מיטבית.
- גופי ממשל בארץ ובעולם מעסיקים את המרצים של מכללת סלע כיועצים לארגון שלהם בתחומי אבטחת מידע וסייבר.
- הבוגרים שלנו מצליחים להתקבל לעבודות מגן סייבר בארגונים גדולים ומהותיים.
- התעודה של סלע מוכרת היטה בשוק העבודה המקצועי ובוגרי מכללת סלע מצליחים להתקבל לראיונות עבודה בזכותה. אתם בוגרי מכללת סלע – סימן שלמדתם במקום מקצועי ורציני.
סוגי פריצות שהאקרים מבצעים
על-מנת שנוכל להסביר בהמשך כיצד לתכנן פרוטוקולי התנהגות מפני פרצות סייבר, הנה כמה מהסיבות לכך שהאקרים פורצים למחשבים:
פשעים כספיים. כולנו שמענו את הסיפור הקלאסי של מישהו שבדק את דוח הפעולות בכרטיס האשראי שלו, רק כדי למצוא עסקאות שלא בוצעו. עסקאות כוזבות אלה הן לעתים קרובות תוצאה של האקרים שגנבו את מספרי כרטיסי האשראי שלנו או שקיבלו גישה לנתונים פיננסיים אחרים.
ונדליזם. לפריצה יש תת-תרבות משלה, כך שחלק מהאקרים עשויים לרצות להשחית אתרי אינטרנט רק כדי להשוויץ בפני האקרים אחרים. זה נשמע מגוחך? אל תטעו שלא לקחת את המוטיבציה הזו ברצינות; זה נפוץ למדי. הדבר שכיח במיוחד אצל ארגוני טרור אשר רוצים לזרוע פחד אצל האוכלוסייה על-ידי השחתת אתרים רשמיים של המדינה בה הם נלחמים.
הרס תשתיות. מלחמה קרה בין מדינות ולפעמים מלחמת סחר בין ארגונים. יש האקרים שרוצים לשנות או להרוס תשתיות. הסיבות יכולות להיות מלחמה קרה או מלחמת סחר בין חברות. היכולת של חברה לפגוע במתחרה שלה על-ידי השתקת חלק ממערכות המחשוב שלו יכולה לתת יתרון מסחרי עצום, לכן המוטיבציה לסוג זה של פעולה הוא גבוה
ריגול תאגידי. ריגול היה קיים הרבה לפני עידן האינטרנט, והאקרים הפכה את הריגול לנגיש הרבה יותר. עם חלק ניכר מהעולם המחובר כל הזמן לאינטרנט, חברה אחת יכולה לפרוץ למחשבים של חברות אחרות כדי לגנוב את המידע ולהשתמש בו לבניית יתרון תחרותי לא הוגן בעליל.
מודעות לכוונות ההאקר עוזרת לתכן מגננה טובה ולצפות מראש התקפות שעלולות להשפיע על הארגון בו תעבוד כמגן סייבר.
המלצות על לימודי סייבר וכיצד לאבטח את המחשב מפני האקרים
למרות שכיום יש יותר ויותר האקרים הפורצים לתשתיות המחשוב של ארגונים, רוב העסקים מסתמכים על האינטרנט כדי לעקוב אחר הכספים שלהם, להזמין ולתחזק מלאי, לערוך קמפיינים שיווקיים ויחסי ציבור, להתחבר ללקוחות, לעסוק במדיה חברתית ולבצע פעולות קריטיות אחרות.
עסקים קטנים הם לעתים קרובות גם יעדים, במיוחד משום שהמשאבים שהם יכולים להשקיע קטנים יחסית - אין להם את המשאבים להעסיק פתרונות אבטחת סייבר יקרים.
להלן מספר טכנולוגיות ופרוטוקולי התנהגות שמומלץ ללמוד בקורס סייבר למתחילים
ללמוד על חומת אש - Fire wall
מדובר בתוכנה או קומבינציה של תוכנה וחומרה שנועדה ליצור מחסום מפני גישה בלתי מורשית למחשב או לרשת העסקית. ל- Windows ו- MacOS חומות אש מובנות. ברמה הארגונית מדובר במחשב ייעודי אשר "יושב" על החיבור במרכזי של הארגון לרשת ומנטר את התנועה פנימה והחוצה.
ללמוד של תוכנת אנטי-וירוס.
וירוסי מחשב ותוכנות זדוניות שכיחים מאוד. אלו תוכנות (נוזקות) שבימנו חודרות למחשב או לסמארטפון דרך הרשת או בהתקנה של תוכנות לגיטימיות שנדבקו בוירוס. תוכניות אנטי-וירוס כגון Bitdefender , Panda Free Antivirus , Malwarebytes ו- Avast מגנות על מחשבי הארגון מפני קוד או תוכנה לא מורשים שעלולים לאיים על מערכת ההפעלה שלך.
ללמוד מהמומחה מספר אחד בארץ לסייבר רוני דויטש -היכנסו לעולם המרתק של הסייבר כבר היום!*
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666לקריאת חוות דעת על קורס סייבר ואבטחת מידע של מכללת סלע בגוגל *
ללמוד ולתרגל תוכנת אנטי-ריגול
תוכנות ריגול הן סוג מיוחד של תוכנות העוקבות בסודיות ואוספות מידע אישי או ארגוני. תוכנות אלו דומות לוירוסים מבחינת החדירה וההתפשטות. אבל בדרך כלל הן קשות לאיתור ולהסרה יותר מוירוסים. תוכנות אנטי-ריגול מתרכזות אך ורק באיום זה, חבילות נגד ריגול מספקות הגנה בזמן אמת על ידי סריקת כל המידע הנכנס וחסימת איומים.
המלצות לשימוש בסיסמאות מורכבות
מדובר בפרוטוקול התנהגותי. יש לתכנן עבור הארגון כיצד להשתמש בסיסמאות מאובטחות. מדובר בפעולה לא פשוטה של תכנון המערך השלם של סיסמאות בארגון וכיצד להרגיל את הארגון להישמע לקודי התנהגות סייבר נכונים.
יש ללמוד כיצד לדאוג לעדכוני תוכנה סדורים
עדכונים חדשים למערכות ההפעלה של המחשבים ושל הסמארטפונים ימנעו את הפרצות הזדוניות החדשות. מרבית העדכונים כוללים תיקוני אבטחה המונעים מהאקרים גישה וניצול הנתונים של הארגון. יש לתכנן מערך עדכונים שיבטיח כי המחשבים והסמארטפונים של הארגון מעודכנים תדיר.
הסרת דואר זבל ופרוטוקולי שימוש נכון בדוא"ל
מסנני דואר זבל הם טכנולוגיה שיש ללמוד בקורס סייבר. כמו כן יש ללמוד כיצד להרגיל וללמד את העובדים לפקוח עיניים, לחשוד ולא לפתוח דוא"ל שנראה או נשמע חשוד.
גבויים
יש ללמוד כיצד לבנות מדיניות גיבויים והתאוששות ממתקפות סייבר. בסופו של דבר כל ארגון יפגע יל-די האקר זה או אחר. עליך להיות מוכן ליום פקודה עם גיבויים מתאימים כך שתוכל להתאושש מהר ככל האפשר.
אבטחת הרשת הארגונית
יש ללמוד את ציוד הקצה וכיצד להגן עליו מפני התקפות של האקרים. לדוגמא כיצד להגדיר את אבטחת הנתבים וליצור התקנה מאובטחת ומוצפנת. זה מונע מהאקרים לחדור לרשת שלך ולהתעסק עם ההגדרות שלך.
יש ללמוד על הפעלת אימות דו-שלבי
סיסמאות הן קו ההגנה הראשון נגד האקרים, אך שכבה שנייה מגבירה את ההגנה. אימות דו-שלבי מגביר מאוד את האבטחה ומומלץ ללמוד בקורס סייבר כיצד ליישם מנגנונים כאלו הן ברמה הטכנית והן ברמת הפרוטוקולים של הארגון.
ללמוד כיצד לאבטח את הטלפון החכם (Smartphone) מפני האקרים
כדי לאבטח את הטלפונים של הארגון, יהיה עליך ללמוד לנקוט באמצעי אבטחה מיוחדים לסמארטפונים. יהיה עליך לפתח פרוטוקולים עבור העובדים החברה. כך לדוגמא כאשר אינך משתמש ב- Bluetooth, כבה אותו, אל תשתמש ב- Wi-Fi ציבורי לא מאובטח והתקן אפליקציית אבטחה בטלפון שלך, בדיוק כפי שאתה צריך להתקין חומת אש, תוכנת אנטי-וירוס וחבילת אנטי-ריגול במחשב שלך.
חזרה