קורס סייבר. להיות האקר "טוב"; להיות האקר "כובע לבן"; לבדוק אם חדרו למערכות המחשב; מה מומלץ ללמוד בקורס סייבר הכי טוב? ללמוד על בדיקת פגיעות, בדיקת חדירות - Penetration test; כל מה שאיש סייבר מקצועי חייב לדעת. הקורס הכי טוב לסייבר עומד להתחיל, אל תפספסו! להצעת מחיר ל-קורס סייבר השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666
רקע כללי – האקר וקורס סייבר למתחילים
לעיתים קרובות מקשרים אנשים את המושג סייבר ל- האקרים ולא בכדי. סייבר הוא המרחב הדיגיטלי והאקרים נוהגים לתקוף מרכיבים במרחב זה. אנו שומעים חדשות לבקרים על מקרי תקיפה, נזק והונאה שבוצעו על ידי פורצי מערכות ממוחשבות וכול פעם נראה כי ידם של הפורצים על העליונה. רצוי לקרוא גם על קורס סייבר, 8 עובדות מעניינות.
למה אנו חשים כך?
בקורס סייבר מומלץ ללמוד מדוע אנשי הסייבר העוסקים בהגנה על נכסים בארגונים שונים לא מצליחים תמיד לחסום ולעצור תקיפות סייבר? שאלות רבות צפות בנושא, שהרי לכולנו ברור כי יש סכנה בתקיפות מוצלחות אלו. תקיפות אלו יכולות להביא נזק משמעותי לארגון, לבעלי העניין בו וגם לציבור הרחב.
התשובה לכול אלו יחסית פשוטה.
כול הפריצות שבוצעו וצלחו היו כאלה שניצלו חולשות קיימות, ברוב המקרים חולשות שהיו ידועות ימים, שבועות ואף חודשים טרם הפריצה. התוקפים ברוב המקרים לא "המציאו את הגלגל" אלא פשוט השתמשו בו במשימתם. למה מי שממונה על אבטחת הסייבר בארגון לא ביצע את המשימות הנדרשות למנוע תקיפות אלו? התשובות לכך רבות, אבל בראש ובראשונה התשובה היא: חוסר יצירתיות.
חוסר יצרתיות
חוסר יצירתיות שנובעת בד"כ מחוסר יידע שנובע מהכשרה לא מספיקה אותה קיבל איש הסייבר המגן. אין חולק על כך כי המגנים, ברוב המקרים ניחנים במוטיבציה גבוהה ויכולות טובות אבל אם יקבלו את ההכוונה הלא מתאימה, התוצאה כפי שאנו חשים תהיה אי הצלחה. לכן איש הסייבר חייב לקבל הכשרה בקורס סייבר הכי טוב. בקורס סייבר יש ללמוד תסריטים רבים, תסריטים קיימים אבל גם כאלה שלא התרחשו עדיין. לימודי סייבר צריכים ללמד לחשוב, ללמד להתמודד, להמציא ולייצר פתרונות לכול אותם אתגרים שבראשו עלו.
רוצים לדעת עוד על סייבר? במכללת סלע קורס הסייבר הטוב ביותר. תבדקו* ואל תתפשרו
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666לקריאת חוות דעת על קורס סייבר של מכללת סלע בגוגל*
האקר, מה הוא ?
על פי מיטב הספרות, האקר הוא אדם יצירתי הפורץ דרך בתחומו. במחשבים, מדובר על אדם בעל יכולות גבוהות לנתח ולנצל מגבלות של מערכות ולייצר מזה כלי או שיטה לחדירה או ניצול.
מוגדרים שלושה סוגי האקרים:
"כובע לבן" – האקר "טוב" שמבצע בדיקות למערכות על מנת להבין מה האקר ה"רע" יכול לעשות
"כובע שחור" – האקר ה"רע" אשר יבצע את מזימותיו על מנת להפיק רווח כלשהו
"כובע אפור" – מתחזה לחיובי אך פועל גם שלא למטרות חיוביות
מיעוט האקרים יצירתיים באמת – למה?
בגדול, מעטים הם האקרים היצירתיים אשר יכולים ומבצעים גילויים חדשים בתחום התקיפה, אך אל לנו להבין מזה כי מעטים הם האקרים בכלל, ההפך הוא הנכון. התוקפים היצירתיים והייחודיים מייצרים כלים ושיטות שבד"כ נפוצות לכול ואז כול אחד בעל יידע בסיסי או מעט יותר יכול להפעיל כלים אלו מול מערכות ולבצע במערכות את אשר ה"גורו" המציא. יש רבים שמפעילים כלי תקיפה אל מול מערכות שונות וגם מגיעים להישגים טובים ולא כי הם תוקפים יצירתיים אלא בגלל שמצאו שיטה או כלי באינטרנט וממשים אותם.
ללמוד בקורס מיישם סייבר – האם נדרש יידע בתקיפת מערכות ?
מיישם סייבר הוא האדם המבצע את משימות הגדרת מערכות ההגנה בארגון ומונחה על ידי מנהל הסייבר. מנהל הסייבר מקבל את ההחלטות על בסיס יידע אישי, ניסיון רב וגם התייעצות עם מומחי תקיפה טובים שמייצרים דוחות על המצביעים על חולשה או חולשות במערכות הארגון.
האם מיישם סייבר הוא האקר?
מיישם סייבר על פי ההיגיון הבריא, על מנת להבין מה הוא עושה וגם על מנת לבצע שינויים טובים וייחודיים במערכות אשר עליהן הוא ממונה, רצוי ונכון שיבין גם בתקיפה. האם עליו להיות "האקר טוב" ? התשובה היא: כן. כן, היות והוא הדמות שעומדת בחזית העשייה. הוא הדמות שצריכה להביא לוגים ממערכות וגם להציב את החיישנים לאותם לוגים. הוא הדמות אשר בעת משבר ישאלו אותו "מה לעשות" ?
כמובן שכמו בכול מקצוע יש גם פה מושג של ניסיון מצטבר, ברור ש"מיישם סייבר" מתחיל הוא לא "מיישם סייבר" מנוסה.
ברור כי בתחילת דרכו יבצע מטלות מונחות ולא יתווה את הדרך אבל, אם ההכשרה אותה קיבל בצעירותו רחבה דיו, יהיה לו קל להתקדם לתפקידים נוספים כמו: מומחה חדירות, איש פורנזיקה ואף מנהל סייבר, למעשה – מיישם סייבר הוא הדרישה הראשונה מכול אחד מהתפקידים הללו וזאת על פי מערך הסייבר הלאומי הצמוד למשרד ראש הממשלה בישראל.
מסקנה: מיישם סייבר מוכשר הוא התנאי לבעל מקצוע טוב וגם התנאי לקידום בתחום ובנוסף גם לא ניתן יהיה לעסוק בתחום ללא הכשרה והסמכה של מיישם סייבר לפחות בעתיד.
האם לומדים בקורס סייבר להיות האקרים ?
אם אנו רוצים להבין את התוקפים ואם אנו רוצים להבין היכן טומנים להם מלכודות ואם נרצה להגדיר את מערכות ההגנה הרבות בצורה הטובה ביותר – התשובה כמובן היא כן.
אם מגן סייבר לא יידע את יריבו אזי כיצד יגן מפניו ?
האם איש סייבר טוב הוא האקר טוב ?
איש סייבר טוב יידע לספק לארגון בו הוא מועסק אם כשכיר או כיועץ את הפתרון הטוב ביותר.
האם נדרשת ממנו יכולת חדירה ונזק כמו של האקר הפועל בדרך השלילית, התשובה היא לא.
מגן סייבר לא צריך באמת לתקוף מערכות עד השבתתן או עד לגניבת המידע מהן, מספיק שיבין ויתנסה ביכולות תקיפה אלו על מנת להבין היכן וכיצד מתמודדים מולן.
עליו כן להכיר טכנולוגיות רבות, כן ללמוד מערכות חדשות בן משתמשים וישתמשו בעתיד בארגון.
אל מול מערכות אלו, יבנה מגן הסייבר תרחישי תקיפה, תרחישים אלו מבוססים על יידע אותו רכש והתנסה בו בתקיפה.
לעיתים רוצה הארגון הוכחה כי ניתן לבצע את האיום שאותו הזכיר מגן הסייבר, זה נקרא בד"כ
Proof of concept (PoC), זאת אומרת - הארגון רוצה לראות אם התרחיש אותו ציין מגן הסייבר יכול להתבצע ואז כן תוקפים עד להשגת היעד (או לכישלון) אבל, מהלך זה הוא בד"כ משימה ארוכה ומורכבת ונמדדת בנפרד ממארג ההמלצות. במקרים רבים עבור POC, מביאים מומחה תקיפה ייעודי לנישה אותה רוצים לתקוף על מנת להוכיח וגם מבצעים את זה בסביבת מעבדה ולא ברשת הפעילה.
קורס סייבר ולימוד ניהול סיכונים, מה הקשר ?
ניהול סיכונים הוא התהליך שלעולם לא נגמר אשר מגדיר מה הם הסיכונים ומה מידת חומרתם אשר מולם נציב מערכות הגנה מגוונות. אנו רוצים לדעת היכן יש להשקיע יותר והיכן פחות היות ולא ניתן להגן על כול המערכות בכול הכלים וגם לא צריך. יש מקומות רבים במערכות בארגון אשר אין צורך להגן עליהם משמעותית וכמובן שקיימים מקומות שעליהם נבצע את כול ה הגנות האפשריות.
בניהול סיכונים נלקחים בחשבון מרכיבים רבים כגון:
חשיבות השירות לארגון
חולשות השירות לתקיפה
הסבירות שאירוע כזה יתרחש
ההגנות אשר מיושמות כעת
המחיר אשר הארגון מוכן לשלם להגנה זו והכדאיות הכלכלית
האמצעים הנדרשים להגנה זו
חשוב להדגיש!
לא ניתן לבטל איום אך ניתן להתמודד מול כול איום על מנת להכיל את מידת הנזק אשר עשויה להתרחש ממימושו.
מה נדרש מבוגר קורס סייבר בנושאי תקיפה והגנה?
בוגר קורס סייבר אשר רוצה להשתלב במערכת הגנת סייבר חייב לדעת בראש ובראשונה לחשוב סייבר.
משמע: להבין היטב טכנולוגיות רבות, להכיר שיטות תקיפה מגוונות וגם להבין ולהכיר היטב שיטות הגנה וכלי הגנה.
בוגר קורס סייבר חייב לדעת להבדיל בין "העיקר לטפל" בכול מערכת ולספק פתרונות מתאימים לכול סביבה שהיא.
עליו להיות על יכולות רבות אבל עליו גם להכיר בעובדה שלא ניתן לדעת הכול ובכול זמן ובכול סביבה וכן עליו להכיר במגבלות הללו ולמרות זאת להביא פתרונות מתאימים.
עליו לדעת לבנות יידע הן ממקורות גלויים כמו האינטרנט, עליו לשלב יידע זה עם הידע אותו צבר בלימודיו ובעבודתו על מנת לבנות תרחישי תקיפה וזאת על מנת להציע ולהטמיע אח"כ מערכות הגנה.
גם הטמעת מערכת הגנה היא לא "סוף פסוק"
היות והתוקפים ממשיכים לשכלל את שיטות העבודה שלהם.
מגן הסייבר חייב לשפר, לעדכן, לשנות ולחדש גם בתחום ההגנה.
לעיתים קרובות ההגנה הטובה ביותר היא יכולות מגן הסייבר ולאו דווקא כלים קנויים או אחרים, לעיתים קרובות מספיקות כמה מלכודות או כלים פשוטים ללא תשלום על מנת לספק את הפתרון.
אם מגן הסייבר למד בקורס סייבר מומלץ, חווה הדרכה נאותה, נרחבת, מקצועית, אמתית – סביר כי יבצע את תפקידו בדרך טובה יותר ממשהו שלא חווה הכשרה כזו.
אל תפספסו את הקורסים הכי טובים לסייבר בארץ, המרצים הטובים ביותר ותעודה יוקרתית של מכללת סלע. להצעת מחיר ל-לימודי סייבר השאירו פרטים או התקשרו עכשיו: 03-6176666
חזרה