טכנולוגיות Back-End שחייבים ללמוד בשנת 2021 כדי להיות מפתח Full Stack. המלצות לחיבורי טכנולוגיות לכדי מחסנית נכונה ל-לימודי Full Stack. לימודי Full Stack מומלצים כדי להצליח להתקבל לעבודה כ-מפתח Full Stackהקורס הטוב ביותר ל-Full Stack עומד להתחיל, אל תפספסו! השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666

  

 ללמוד להיות מפתח Full Stack

מפתח Full Stack הינו תוכניתן המצויד במחסנית הכוללת כלים מתאים לפיתוח אפליקציה או אתר אינטרנט. המחסנית בביטוי Full Stack כוונתה לאוסף הטכנולוגיות הנדרש שתהיינה באמתחתך כאשר אתה ניגש לתכנן ארכיטקטורה ומימוש של מערכת ממוחשבת. והמחסנית הזו חייבת להיות מלאה כדי שלא יחסר לך הידע הנדרש. כמו בפאזל, חייבים את כל החלקים כדי לבנות תמונה שלמה. 

  

קורס Full Stack – לימודים מקיפים ושלמים

כאשר אתה מחפש המלצה ללימודי Full Stack, עליך לבחור בקורס Full Stack – או קורס תכנות בשמו היותר ישן – המלמד אוסף תוכנות וטכנולוגיות מספיק רחב על מנת שתוכל להתקבל לעבודה טובה ותוכל להמשיך ולהתקדם ללא תקרת זכוכית. עליך להיות מצויד בידע רחב ולעומק על מנת להבין את הטכנולוגיות העכשוויות לשנת 2021 ולשנים 2022, 2023 ואיילך. פיתוח Full Stack נחלק לשני חלקים: חלק ה-Front End וחלק ה-Back-End. פוסט זה דן בטכנולוגיות ה-Back-End ובהמלצות אילו חיבורי טכנולוגיות מומלץ להתמקד בהן בקורס Full Stack כדי שהמחסנית שלך תהיה מלאה נכון.

  

קורס Full Stack ולימודי Back-End במכללת סלע

חוות דעת מכללת סלע בגוגל בסלע כותבים עבור מיקרוסופט העולמית את ערכות הלימוד הרשמיות (MOC – Microsoft Official Curriculum) בנושאי פיתוח Full Stack. ערכות איתן לומדים ב-15,000 מרכזי הדרכה בעולם ובישראל. גם אתם יכולים לסמוך על מרצי סלע שילמדו אתכם את לימודי Full Stack המומלצים ביותר.

מכללת סלע הינה חלק אינטגרלי מבית התוכנה הבינלאומי סלע. קורס Full Stack במכללת סלע הינו הוותיק והיוקרתי ביותר בישראל. תעודת בוגר סלע בתחום Full Stack הינה תעודה יוקרתית המוכרת בתעשייה והיא תעזור לך למצוא מקום עבודה נחשק. צוות מרצי מכללת סלע מורכב מבכירי בית התוכנה העוסקים בפיתוח Full Stack מדי יום. המרצים שוקדים כל הזמן על עדכון וחידוש תוכניות הלימודים על מנת להתאימן לטכנולוגיות העכשוויות ביותר. לימודי ה-Back-End כוללים נושאים מגוונים כגון Node.JS, SQL, No-SQL, C#, Python, ASP.NET.CORE ועוד.

  

הצטרפו לקורס Full Stack המומלץ ביותר* בארץ, ללמוד עם המרצים הטובים ביותר
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666

*לקריאת חוות דעת על מכללת סלע בגוגל

 

מה זה פיתוח Back-End?

קשה לדמיין את חייך ללא גאדג'טים אישיים. אתה מתעורר, מרים את הטלפון החכם ומתחיל לקרוא ניוזפיד. כל מה שאתה רואה על גבי מסך המחשב, מסך הטלפון החכם או מסך המחשב הנייד נקרא Front End. ה-Front End אינו יכול לעבוד לבדו, הוא מצוי בתקשורת תמידית ורצופה עם החלק הבלתי נראה באפליקציה הנקרא Back-End. ה-Back-End הוא החלק האחורי. קוראים לו גם צד ה-"שרת". ה-Back-End מעבד את בקשותיך כשאתה צריך לחפש משהו, לשלוח הודעות, להוריד מידע וכו'. לדוגמא, כאשר אתה נכנס לחשבון הבנק שלך באינטרנט, אתה נדרש להקיש שם משתמש וסיסמא. ה-Front End אחראי לקליטתם, בדרך כלל גם עושה בדיקת תקינות בסיסית. ה-Front End מעביר בצורה מוצפנת ל-Back-End את הפרטים שהזנת. ה-Back-End אחראי לוודא שאתה ורק אתה תוכל "להיכנס" לחשבון. ה-Back-End לדוגמא יפנה לשרת SMS (שירות המסופק על-ידי צד ג') וישלח דרכו לטלפון שלך קוד סודי זמני (OTP – One Time Password), ה-Back-End גם יוודא מול בסיסי הנתונים את שם המשתמש שלך ואת הסיסמא שלך. לאחר ווידוי של אלו, ה-Back-End ביחד עם ה-Front End ישמרו את הקישור לחשבון כדי שלא יהיה צורך בבדיקה מחודשת של הפרטים בכל פנייה והם גם יוציאו אותך מהחשבון, לאחר זמן מה של חוסר פעילות, כדי לשמור על חיסון הנתונים.

  

למה חשוב ללמוד פיתוח Back-End?

כדי להיות מפתח Full Stack מקצועי, עליך כמובן ללמוד לעומק טכנולוגיות Back-End. כאשר לומדים מחוללי אתרים כגון WIX או WordPress מתרכזים בצד ה-Front End בלבד. בקורס Full Stack מומלץ ללמוד לעומק גם טכנולוגיות Back-End אחרת אתה לומד רק מחצית מהנדרש. כמפתח Full Stack, עליך להבין ולהיות מסוגל לתכנן מערכת תוכנה שלמה. לא רק לבנות תצוגה יפה, לדעת לייצר גם את צד השרת כך שיידע לפעול, נכון, ביעילות, בהתאם לטכנולוגיות המודרניות ביותר ויהיה קל לתחזוקה שוטפת.

  

רוצים לדעת עוד? במכללת סלע קורס Full Stack הטוב ביותר. תבדקו* ואל תתפשרו
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666

לקריאת חוות דעת על לימודי סייבר של מכללת סלע בגוגל*

 

תפקיד ה- Back-End בפיתוח אתרי אינטרנט או אפליקציות לטלפונים חכמים

כל תוכנה נוצרת עבור המשתמש. והמטרה העיקרית של התוכנה היא לספק למשתמש פונקציונליות מספקת. לכן, ללא פיתוח Back-End יעיל, אי אפשר יהיה לבנות שום אתר או אפליקציה משמעותיים. ה-Back-End אחראי על האינטראקציה עם מסד הנתונים, על החישובים, על הפניה לשירותים אחרים ברשת, על ה-Business Logic ועל סנכרון תמונת המצב בין המשתמשים השונים (לדוגמא שמירת מצב העולם והתקשורת בין שחקנים במשחק כמו Fortnite, או שמירת מצב הלוח ועדכונו במשחק שחמט ברשת). הביצועים של התוכנה, תלויים בצורה חזקה באופן שבו הכל מורכב ב- Back-End. זהו ה- Back-End שבו מבוצע שלב הקידוד החשוב ביותר במהלך תהליך הפיתוח של תוכנת Full Stack. לפיכך, התחכום, היעילות והאמינות של המערכת תלויים בקוד ה-Back-End. משום כך קורס Full Stack מומלץ שיכיל לימודי Back-End נרחבים וברמה גבוה.

  

מהן טכנולוגיות Back-End?

תוכנת Back-End טיפוסית מורכבת מ-3 חלקים: הלוגיקה (Business logic), בסיס הנתונים (Database) והשרת WEB (Web server platform). ישנן טכנולוגיות רבות למימוש כל אחד מחלקים אלו. כדי לתכנן מערכת קוהרנטית יש להשתמש במחסנית נכונה של טכנולוגיות.  לכן כדאי ללמוד ולהכיר כמה שיותר טכנולוגיות Back-End וכמובן ללמוד מי עובדת טוב (או עובדת בכלל) עם מי.  נציג עתה כמה אפשרויות לבניית מחסנית שלמה ונכונה של כלים. כאשר מחפשים המלצה על קורס Full Stack רצוי לוודא שמלמדים לפחות את כל הטכנולוגיות המצויות במחסנית אחת שלמה. לוודא שלומדים טכנולוגיות המדברות אחת עם השנייה בצורה טבעית ולומדים את כל הנדרש להקמת אפליקציה או אתר. כמובן שרצוי ללמוד יותר ממחסנית אחת – כדי שתהיה פרספקטיבה טובה והכרות עם עולם המושגים מנקודות מבט שונות. אין טעם ללמוד כלי Back-End ולגלות שכלי ה-Front End שלמדנו אינו מתחבר אליו בצורה אופטימלית.

  

ללמוד ממומחי סלע - היכנסו לעולם המרתק של Full Stack Developer כבר היום!*
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666


לקריאת חוות דעת על לימודי Full Stack וקורס תכנות של מכללת סלע בגוגל *

 

מחסנית MEAN

MEAN משקף גישה מודרנית לפיתוח אתרים. ראשי התיבות של MEAN מייצגים MongoDB (מסד נתונים NoSQL), Express.js (סביבת תוכנה לקידוד ה-Back-End), Angular (Framework לפיתוח ה-Front End), Node.js (פלטפורמת Back-End). מחסנית זו מאפשרת למפתחים לבנות אתר מן המסד באמצעות שפת JavaScript בלבד. המחסנית הזו מתאימה לפיתוח פרויקטים בסדר גודל קטן ובינוני. השימוש ב- JavaScriptוב- MongoDB מייצרים כל אחד מגבלה משלו.  ה-JavaScript הינה שפה מוגבלת ביכולתה לייצר סדר ותבניות קוד המתאימות לקבוצת מפתחים גדולה. ה- MongoDBמתאים לשמירת נתונים ללא מבנה אחיד, כגון תמונות, קול ומפות אבל הרבה פחות מתאים לשמירת נתונים מובנים כגון פרטים דמוגרפיים על אנשים, טבלאות שכר או טרנזקציות כספיות בחשבון בנק. למרות המגבלות, MEAN היא מחסנית טובה לפיתוח אתרים ואפליקציות.

אתרי ווב מפורסמים הבנויים עם מחסנית MEAN לדוגמא: YAHOO, YouTube, Netflix, Reddit.

  

מחסנית MERN

ההבדל היחיד בין מחסניות MERN ו- MEAN היא טכנולוגיית ה-Front End. ב-MERN, מחליפים את Angular ב-React. מדובר בשתי טכנולוגיות חליפיות, שתיהן מבוססות בסופו של חשבון על JavaScript ושתיהן פופולאריות מאוד, נכון ל-2021. היתרונות והחסרונות של MERN כמעט זהים לאלו של MEAN. לכן אם הולכים על הכיוון של MEAN או MERN, מומלץ ללמוד את שתיהן בלימודי Full Stack. להשוואה בין React ל-Angular.

אתרי ווב מפורסמים הבנויים עם מחסנית MERN לדוגמא: eBay, GitHub, PayPal, Bloomberg.

  

מחסנית CDSR

מחסנית CDSR מורכבת מהטכנולוגיות הבאות: #C לקידוד הלוגיקה של התוכנה, Dot Net Core, אוסף עצום של שירותים וספריות לביצוע כמעט כל פעולה נפוצה ב-Back-End. השימוש ב- Dot Net Core מאפשר גם ניוד של ה-Back-End בין שרתי WEB שונים. SQL לשמירת הנתונים. הכוונה למסד נתונים הבנוי בטכנולוגיה הנפוצה ביותר לשמירת נתונים, מסד נתונים כגון SQL Server או Oracle SQL. ה-R הוא ייצוג של React לכתיבת ה-Front End. המחסנית הזו נפוצה מאוד בקרב חברות גדולות מכיוון שהיא משתמשת בכלים "כבדים" המאפשרים לפתח תוכנות מורכבות יחסית בקלות.

אתרי ווב מפורסמים הבנויים עם מחסנית CDSR לדוגמא: כל אתרי הבנקים בישראל, אתרים ממשלתיים, Microsoft, GoDaddy, Netflix.

   

מחסנית LAMP

מחסנית זו נחשבת כיריבה העיקרית של מחסנית MEAN. ראשי תיבות של LAMP מורכבים מלינוקס (מערכת הפעלה), אפאצ'י (שרת אינטרנט), MySQL (בסיס נתונים) ו-PHP (שפת סקריפטים). לפעמים ניתן להחליף PHP במחסנית LAMP בשפות Perl או Python. מחסנית זו היא הבחירה של בתי עסק קטנים עד בינוניים. הסיבה היא שניתן להשתמש בכל הטכנולוגיות של LAMP ללא תשלום. אין צורך לרכוש רישיונות ואין צורך לשלם תמלוגים. יחד עם זאת, מחסנית LAMP מוגבלת בתכונות שהיא מציעה למפתח ובפרויקטים מורכבים יותר המשתמשים בכל זאת ב-LAMP משלמים מחיר יקר על פיתוח ותחזוקה של מנגנונים שמחסניות אחרות מספקות כחלק מהחבילה.  חשוב לשים לב שבימנו יותר ויותר מחליפים את ה-PHP או משלבים איתה את שפת Python.

אתרי ווב מפורסמים הבנויים עם מחסנית LAMP לדוגמא: וורדפרס, פייסבוק, טאמבלר, ויקיפדיה.


 

מחסנית RoR

מחסנית נוספת מורכבת משתי טכנולוגיות Back-End - Ruby on Rails ושפת התכנות Ruby. באשר לכלים אחרים, מחסנית ה- RoR עשויה לכלול ספריות JavaScript כגון Redux, React, Backbone.js, Bootstrap ו-  PostgreSQL או  MongoDBכמסד נתונים ו- Redis לניהול מהיר של נתוני Big Data. מחסנית RoR היא פחות נפוצה ומשמשת רק בפרויקטים יותר ייחודיים או פרויקטים המשמשים לבניית אבי טיפוס.

  

המלצה לקורס Full Stack – איזו מחסנית ללמוד?

במאבק בין המחסניות השונות אין מפסידים ומנצחים. לכן כשבוחרים ללמוד קורס Full Stack, יש לוודא תחילה שמלמדים לעומק לפחות מחסנית אחת ושבונים פרויקטים במחסנית הזו כחלק מתוכנית הלימודים. כמו כן בקורס Full Stack מומלץ ללמוד יותר ממחסנית אחת או לפחות מרכיבים ממחסניות אחרות.  מדוע? מכיוון שזה יאפשר לך לחפש עבודות בתחומים נוספים ויפתח לך מגוון רחב יותר של אפשרויות להתקבל לעבודה הראשונה בתחום.

 

רוצים לקבל הצעת מחיר?
השאירו פרטים »
או חייגו 03-6176666



חזרה

מעוניינים במידע נוסף?

מלאו פרטיכם ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם

  • *שם מלא:

  • *אימייל:

  • *טלפון:

  • *נושא הפניה:

  • פירוט הפניה:

ציון פרטיך/פרטייך כמפורט לעיל יהוו הסכמה שלך לשיגור המידע והעדכונים מטעם סלע אליך/אלייך לכתובת הדוא"ל ו/או מספר הטלפון הסלולרי שלך שיפורטו כמפורט לעיל.
  • קבוצת סלע

    הוקמה בשנת 1990 עם החזון להבאת הידע המתקדם ביותר בטכנולוגיות השונות לתעשיית ההיי-טק, בדגש על פרקטיקה ואיכות, ומעניקה כיום שירות ל- 800 לקוחות מרוצים ברחבי העולם. סלע מגשימה מידי יום את החזון שלה בכך שהיא מהווה מרכז הדרכה ומרכז טכנולוגי, עם התמקדות והובלה בטכנולוגיות השונות והמתקדמות ביותר ודואגת שגם לקוחותיה יישארו מעודכנים כל העת על ידי קורסים, כנסים, הדרכות, ייעוצים, בתים פתוחים, מיקור חוץ וכו'.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • מכללת סלע

    מציעה לאקדמאים, לחיילים משוחררים ולמועמדים פוטנציאליים מסלולי לימוד ייחודים פרי פיתוח מקורי של מהנדסי תוכנה ומחשבים בכירים בקבוצת סלע. צוות המרצים של מכללת סלע מורכב מבכירי אנשי המיחשוב בישראל. הלימודים מתקיימים בכיתות מהמשוכללות והחדישות ביותר בארץ. שיטות הלימוד החדשניות כוללות תרגול והפעלה של הסטודנטים בשילוב לימודים מהבית בשיטת ה-E-Learning.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • אתר הסטודנטים

    במערכת הלמידה של מכללת סלע תוכלו לקבל מידע לגבי לוח השעות שלכם, לצפות בשיעורים מוקלטים, לקרוא הודעות, להגיש עבודות ועוד.

    כניסה לאתר הסטודנטים »