קורס FULL STACK לימודי Front End, האם ללמוד Angular או React? המלצות על לימודי FULL STACK. השוואה מקיפה בין Angular ל-React, מה חייבים ללמוד כדי להתקבל לעבודה כבוגר קורס FULL STACKהקורס הטוב ביותר ל-Full Stack עומד להתחיל, אל תפספסו! השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666

 

לימודי Client בקורס FULL STACK

חוות דעת מכללת סלע בגוגל קורס Full Stack אמור ללמד את שלל הטכנולוגיות, התוכנות והמתודולוגיות כדי שהבוגר יוכל לתכנן ולבנות תוכנה כמעט מכל סוג. המונח Full Stack  מכוון לכך שיש ללמוד לימודים רחבים הכוללים אלמנטים רבים במגוון תחומים. בגדול התחומים הללו מחלקים לשניים: לימודי FULL STACK צד הלקוח ולימודי FULL STACK צד השרת. לקריאת הסבר מקיף על קורס Full Stack.

 

הצטרפו לקורס Full Stack המומלץ ביותר* בארץ, ללמוד עם המרצים הטובים ביותר
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666

*לקריאת חוות דעת על מכללת סלע בגוגל

 

קורס FULL STACK במכללת סלע

קורס FULL STACK במכללת סלע הוא קורס תכנות הוותיק והיוקרתי ביותר בישראל. במסגרת קורס FULL STACK במכללת סלע אנו  לומדים גם Angular וגם React ועושים פרויקטים מעשיים בשניהם. סלע הינה חלק מבית התוכנה הבינלאומי סלע, וצוות המרצים הינו חלק מעובדי בית התוכנה הבכירים. צוות המרצים המנוסה הגיע למסקנה שנכון להיום רצוי מאוד שבוגר הקורס יכיר את שתי העולמות הללו כדי שיהיה לו סיכוי מעולה להתקבל לעבודה בהייטק ולהתקדם הלאה.

 

Angular מול React

בפוסט זה נעסוק בשתי טכנולוגיות נפוצות מאוד המשמשות לבניית ממשקים של אתרי אינטרנט בצד הלקוח. אז מה זה Angular? מה זה React? מדובר בשתי ספריות תוכנה העוזרות לתכנת אפליקציות אינטרנט. במקור דפדפני אינטרנט (כמו Chrome, Fire Fox ואחרים) נועדו להציג מסמכים, או מה שקרוי בשפה במקצועית Static Web Pages. הכוונה הייתה שה-WEB תהיה סביבה לפרסום מאמרים, עיתונים ובלוגים – כמו בלוג זה. לצורך כך פותחו כנולוגיות הבסיס של HTML, CSS ו-JavaScript. אלו טכנולוגיות אוניברסליות אשר נלמדות בקורס FULL STACK. עם הזמן יותר ויותר אפליקציות עברו ל-WEB ונוצר הצורך לבנות מה שנקרא אפליקציה בתוך הדפדפן או בשמה המקצועי SPA (Single Page Application).

 

רוצים לדעת עוד? במכללת סלע קורס Full Stack הטוב ביותר. תבדקו* ואל תתפשרו
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666

לקריאת חוות דעת על לימודי סייבר של מכללת סלע בגוגל*

 

Angular, React, Vue – ללמוד ללכת קדימה

שימוש בכלי הבסיס, HTML, CSS, JavaScript, לפיתוח אפליקציות (בניגוד לדפי WEB סטאטיים) מחייב כתיבה מורכבת ומסובכת – רק כדי לעבור ממצב של אתר סטאטי לאתר דינמי המשתנה בקצב גבוה בהתאם לבחירת המשתמש. לכן חברת גוגל יצרה את ה-Angular שהיא "מסגרת תוכנה" – Framework. ה-Angular מקל מאוד על כתיבת SPA והשימוש בה אינו מחייב להמציא את הגלגל בכל פעם מחדש.  בהמשך חברת Facebook יצרה את React ולאחרונה נוצר ה-Vue. כולם נועדו ליצירת אתרי SPA. אז מה כדאי או מה חשוב ללמוד בקוס FULL STACK?

 

class="title"השוואה בין React  - Angular

היות ו-React  ו-Angular תופסות כ-90% מהדרישות לעבודות כמפתחי FULL STACK, נתרכז בהשוואה בינהן.

 

סקירה קצרה

React -  היא ספריית JavaScript נדגיש שזו ספרייה. הספרייה מפותחת והקוד שלה נתרם בחינם (תחת רישיון מיוחד) לכל מי שחפץ להשתמש בה על ידי פייסבוק וקהילת קוד פתוח של מפתחים. הגרסה הראשונה שוחררה במאי 2013. עד היום יש עדכונים שוטפים מדי כל כ-3 חודשים. React נראית פשוטה יותר ממבט ראשון, ולוקח פחות זמן ללמוד ולהתחיל לפתח ב-React.

Angular - היא מסגרת תוכנה ל-JavaScript (Software Framework), כלומר מדובר בחבילת תוכנה כוללת יותר מספרייה, חבילת תוכנה היוצרת תבנית של אפליקציה ובכך עוזרת לכתוב דברים מהר יותר. Angular מבוססת על שפת התכנות TypeScript (שהיא פיתוח של JavaScript).  ה-Framework מפותח על ידי צוות Angular של גוגל וקהילת המפתחים של Angular. הגרסה הראשונה שוחררה בשנת 2010 ושודרגה משמעותית ב-2016. גם ל-Angular משחררים גרסות חדשות כל כ-3 חודשים. כתוכנה המציעה פתרון שלם לפיתוח, Angular מורכבת יותר ללמידה ולוקח יותר זמן לשלוט בה. עם זאת, היא כלי רב עוצמה המציע חוויה הוליסטית בפיתוח אתרים, וברגע שתלמד כיצד לעבוד איתו, אתה קוצר את הפירות.

 

אתרים? אפליקציות? או שניהם?

React - היא ספרייה המשמשת לפיתוח אתרי אינטרנט ויש לה גרסה מיוחדת הנקראת React Native לפיתוח אפליקציות לטלפון חכם.

Angular - היא מסגרת תוכנה המאפשרת גם פיתוח של אתרי WEB בסגנון SPA וגם אפליקציות לטלפון החכם. יחד עם זאת Angular כשלעצמה נועדה לפיתוחי WEB. בפיתוח לסלולר צריך לערב ספריות או מסגרות תוכנה נוספות כגון Ionic ו- NativeScript.

 

שלמות הפתרון

כאמור React ו-Angular נועדו לתת פתרון לכתיבת אפליקציות בתוך הדפדפן, כלומר SPA. בואו נראה עד כמה הן פתרון שלם לנושא.

React - היא ספרייה, כלומר אוסף של כלים שהתוכניתן יכול (ויכול שלא) להפעיל אותם. לבניית אפליקציות הנכתבות לכתיבת אפליקציה עם React התוכניתן זקוק לספריות נוספות. לדוגמא, Redux, React Router או Helmet המייעלים את תהליכי הפיתוח. פונקציות כגון איגוד נתונים (data binding), ניתוב רכיבים (routing), אריזת התוכנה לצרכי הפצה, אימות קלט (validation) או הזרקת קוד (dependency injection) – שיטה לבניית תוכנה המאפשרת הכנסת שינויים ותוספות בצורה חסכונית יותר מחייבים התקנת מודולים או ספריות נוספות.

Angular - היא מסגרת מלאה לפיתוח תוכנה, שלרוב אינה מצריכה ספריות נוספות. ניתן ליישם את כל הפונקציות הנ"ל - איגוד נתונים, ניתוב, אריזת התוכנה לצרכי הפצה, אימות קלט והזרקת קוד - באמצעות Angular בלבד

  

עקומת הלמידה בקורס FULL STACK

React - היא מינימליסטית: ללא הזרקת תלות, ללא תבניות קלאסיות, ללא תכונות מסובכות מדי. React די פשוטה להבנה אם אתה כבר מכיר JavaScript היטב. ככל הנראה שקורס של כ-50 שעות יכניס אותך לנושא וקורס של כ-200 שעות יהפוך אותך למומחה ממש. עם זאת, לוקח די הרבה זמן ללמוד כיצד להקים פרויקט מכיוון שאין מבנה פרויקט מוגדר מראש. אתה צריך גם ללמוד את ספריית Redux, המשמשת ביותר ממחצית יישומי React. יתר על כן, יש הרבה מאוד שיטות עבודה מומלצות ב- React, תצטרך ללמוד חלק מהן כדי לעשות את הדברים נכון.

Angular - עצמה היא ספרייה ענקית, ולמידת כל המושגים הקשורים אליה תארך הרבה יותר זמן מאשר במקרה של React. Angular, מורכבת יותר להבנה, יש תחביר עשיר וניהול רכיבים מורכב. כמה תכונות מסובכות מוטמעות בליבת המסגרת, מה שאומר שהסטודנט לא יכול להימנע מללמוד ולהשתמש בהן.  למרות ש- TypeScript דומה מאוד ל- JavaScript, זה גם לוקח קצת זמן ללמוד.

 

משתמשים, מפתחים ותמיכה

React - היא אחת מספריות ה- JS הפופולריות בעולם, והקהילה התומכת בפיתוחה היא עצומה. להרבה בעיות שתתיקל בעבודה עם React יש סיכוי טוב שתמצא תמיכה בקהילת התומכים הרחבה. ריאקט משמש באופן פעיל חברות כגון פייסבוק, טוויטר, נטפליקס, Airbnb, PayPal, הניו יורק טיימס, יאהו, וולמארט, אובר ומיקרוסופט.

ל-Angular יש פחות מעורבים מ- React. עם זאת, מסגרת זו פותחה ונתמכת על ידי גוגל, הפועלת לטובת אמינותה של אנגולר. גוגל מספקת תמיכה ארוכת טווח ומשפרת אותה ללא הרף. עם זאת, העדכונים מהירים כל כך שלעתים קרובות התיעוד נותר מאחור. Angular משמשת גם תאגידי ענק כמו מקדונלדס, AT&T, HBO, אפל, פורבס, אדובי, נייקי ומיקרוסופט.

 

ביצועים – זמן ריצה ותגובתיות

כולנו רוצים לכתוב תוכנה זריזה. תוכנות כמו React ו-Angular הן שכבות תוכנה הפוגעות אינהרנטית בביצועים של האתר או האפליקציה שלנו. אין מה לעשות זו התקורה (overhead) שיש לשלם. אבל נשאלת השאלה מי גובה את התקורה הנמוכה ביותר? עם מי הביצועים יהיו טובים יותר?

React - הביצועים של React השתפרו מאוד עם הכנסת ה- DOM הווירטואלי – אלמנט תוכנה המאפשר למפתחי REACT לנהל את התוכן שהדפדפן מציג בצורה טובה ומהירה. מכיוון שכל עצי ה- DOM הווירטואליים הם קלים ומשובצים בשרת, העומס על הדפדפן מצטמצם. יתר על כן, מכיוון שתהליך איגוד הנתונים הוא חד כיווני, התוכנה מגיבה בצורה זריזה יותר. כמובן שמפסידים את יתרונות איגוד הנתונים הדו כיוון וכשצריכים אותו אזי צריך לייצר אותו לבד ואז ככל הנראה ש-Angular  הייתה עושה את זה יעיל בהרבה.

Angular - פיתוח מבוסס Angular עלול להיות פחות זריז, במיוחד במקרה של אפליקציות אינטרנט פשוטות ודינמיות. הביצועים של אפליקציות Angular מושפעים לרעה על ידי קשירת נתונים דו כיוונית. לכל נתון מוקצה צופה למעקב אחר השינויים. הגרעין של תוכנת  Angular חייב תקופתית לבדוק את מצבם של כל הצופים והערכים הנלווים. בגלל זה, ככל שיש לך יותר חיבורי data binding, כך נוצרים יותר צופים והתהליך משפיע לרעה על הביצועים. מתכנני Angular עובדים כל הזמן על שיפר הביצועים וניתן לומר שהם הולכים וקרבים לביצועים של React.

 

ללמוד ממומחי סלע - היכנסו לעולם המרתק של Full Stack Developer כבר היום!*
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666


לקריאת חוות דעת על לימודי Full Stack וקורס תכנות של מכללת סלע בגוגל *

 

שפת תכנות

React - ה React מבוסס על JavaScript ES6. זה הופך את הקוד לקל יותר ללימוד – כי יחסית יש מעט מה ללמוד מבחינת שפת התכנות והממשק ל- React.

Angular - מבוססת על TypeScript, שהיא דיאלט על של JavaScript שפותח במיוחד עבור פרויקטים  גדולים. TypeScript מקל על הניווט בקוד והתמיכה בקוד הכתוב ב-TypeScript פשוטה יותר. אבל חייבים ללמוד בקורס FULL STACK את השפה הזו ויש להקדיש לזה זמן כדי שלימודי ה-Angular יהיו שלמים.

  

מבנה התוכנה – סטנדרטי מול Free Style

React - המבנה של תוכנה ב- React מעניק למפתחים את החופש לבחור. אין "המבנה הנכון היחיד" לאפליקציית React. יש צורך ללמוד בקורס FULL STACK  לתכנן את מבנה האפליקציה בתחילת כל פרויקט. חייבים להבין כיצד מתכננים מבנה נכון בגלל ה- Free Style של מבנה אפליקציית REACT.

Angular - המבנה של תוכנת Angular קבוע וסטנדרטי. זה יותר סדר ומקל על התמיכה באפליקציית Angular. Angular מבוססת על שלוש שכבות - Model, Controller ו- View. קוד היישום מורכב ממרכיבי Angular שונים, שכל אחד מהם נכתב בארבעה קבצים נפרדים: TypeScript ליישום הרכיב, קובץ HTML להגדרת התצוגה, קובץ CSS להגדרת התכונות הסגנוניות וקובץ מיוחד למטרות בדיקה.  אפליקציית Angular ניתנת לכתיבה כאוסף של רכיבים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר.

 

רכיבי ממשק משתמש – מה בחבילה ומה בחוץ?

React - רכיבי ממשק משתמש, כגון תפריטים, טבלאות, כפתורי פעולה, קופסאות טקסט שונות וכד' עבור React פותחו על ידי הקהילה. הם לא חלק מובנה ב-React  עצמה. יש הרבה רכיבי ממשק משתמש חינמיים (כל אחד עם תנאי השימוש שלו) בפורטל React. המשמעות היא חופש בחירה רב אבל גם סיכון של יצירת אפליקציה לא סטנדרטית ולכן לא אינטואיטיבית.

Angular - ל- Angular מערכת רכיבי ממקש משתמש מובנית. היא מציעה מגוון רכיבי עיצוב שנבנו מראש. ישנם לחצנים, טבלאות, מחוונים, חלונות הודעות ועוד. מסיבה זו, תצורת ממשק המשתמש סטנדרטית ולכן אינטואיטיבית יותר למשתמש.  נקודה חשובה נוספת היא שדרוגים ותמיכה לאורך זמן. כאשר אתה משתמש בספריות צדדים ג' ב-React אתה חייב שאותם מפתחים ימשיכו ויתמכו בספרייה שלהם לאורך זמן כאשר React עובר שדרוגים. הדבר נעשה אוטומטית ב-Angular.

  

Dependency Injection – היכולת ליצור רכיבי תוכנה בלתי תלויים

הזרקת תוכנה (Dependency Injection) הינה שיטת תכנון ופיתוח מתוחכמת המאפשרת לרכיבי תוכנה לפעול עצמאית ועם פחות תלות זה במבנה של זה. פיתוח תוכנה הינו תהליך רציף ומתמיד. היכולת של רכיב תוכנה לקבל "הזרקת" תוכנה מרכיב אחר ולהפעיל את הרכיב ה-"מזריק" מבלי שהוא צריך להכיר את המבנה הפנימי שלו מייעלת מאוד את תהליך הפיתוח.

React - אינה תומכת באופן מלא בהזרקת תוכנה מכיוון שהיא אינה תואמת באופן מלא את הרעיון של תכנות פונקציונאלי וחוסר שינוי של נתונים. במקום זאת, יש לה global state לכל המרכיבים.

Angular - אחד היתרונות הגדולים של Angular שהוא תומך בהזרקת תוכנה.

 

שינויי תצוגה בתוך הדפדפן

React - משתמש במודל וירטואלי של Document Object (DOM), המאפשר ליישם בקלות שינויים קלים בתצוגת אלמנט בודד מבלי לעדכן את מבנה העץ כולו. React יוצרת את כל השנויים בזיכרון השרת, מחשבת את השינויים ומעדכנת ביעילות את ה- DOM המוצג בדפדפן למשתמש. בדרך זו פעולת העדכון נראית מהירה וזריזה יותר.

Angular - משתמש ב- DOM אמיתי, שמעדכן את כל מבנה העץ גם כאשר השינויים התרחשו באלמנט יחיד. ה- DOM האמיתי נחשב לאיטי יותר ויעיל פחות מה- DOM הווירטואלי. כדי לפצות על החיסרון הזה, Angular משתמשת בזיהוי שינויים כדי לזהות רכיבים שיש לשנות.

 

כלים לכתיבת קוד?

React - ניתן לכתוב קוד ב-React על ידי עורכי קוד רבים. למשל Sublime Text, Visual Studio ו- Atom. כדי לאתחל פרויקט, אתה יכול להשתמש בכלי Create React App (CLI). בצד השרת ניתן להשתמש ב-Next.js. כדי לבדוק אפליקציה הכתובה ב- React, תזדקק למספר כלים. למשל, Enzyme לבדיקת רכיבים, Jest לבדיקת קוד JavaScript, React-Unit לבדיקת יחידה ועוד. כדי לנקות באגים יש להשתמש בתוסף דפדפן React Dev Tools. כלי מעניין נוסף הוא React 360, שהיא ספרייה המשמשת ליצירת יישומי AR ו- VR.

 

Angular - יש כלים שונים לעריכת קוד ב-Angular. לדוגמה, תוכל לעבוד עם עורכי קוד כמו Aptana , Sublime Text ו- Visual Studio . ניתן להקים פרויקט מייד עם Angular CLI . לצד השרת משתמשים ב- Angular Universal. כלי QA ל-Angular  מאפשרים ביצוע תהליך בדיקות שלם. דוגמאות לכלי בדיקה לאנגולאר הם: Jasmine, Protractor  ו- Karma. כלי נוסף לניפוי BUGS הוא תוסף הדפדפן Augury .

 

אז מה עדיף?

בסופו של דבר, React מול Angular זה הכל עניין של העדפה אישית, עניין של כישורים והרגלים. כמתחיל בתכנות, סביר להניח שרצוי ללמוד את שתיהן כדי לקבל פרספקטיבה טובה יותרת על העולם של פיתוח Front End.

 

 

 

 

רוצים לקבל הצעת מחיר?
השאירו פרטים »
או חייגו 03-6176666



חזרה

מעוניינים במידע נוסף?

מלאו פרטיכם ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם

  • *שם מלא:

  • *אימייל:

  • *טלפון:

  • *נושא הפניה:

  • פירוט הפניה:

ציון פרטיך/פרטייך כמפורט לעיל יהוו הסכמה שלך לשיגור המידע והעדכונים מטעם סלע אליך/אלייך לכתובת הדוא"ל ו/או מספר הטלפון הסלולרי שלך שיפורטו כמפורט לעיל.
  • קבוצת סלע

    הוקמה בשנת 1990 עם החזון להבאת הידע המתקדם ביותר בטכנולוגיות השונות לתעשיית ההיי-טק, בדגש על פרקטיקה ואיכות, ומעניקה כיום שירות ל- 800 לקוחות מרוצים ברחבי העולם. סלע מגשימה מידי יום את החזון שלה בכך שהיא מהווה מרכז הדרכה ומרכז טכנולוגי, עם התמקדות והובלה בטכנולוגיות השונות והמתקדמות ביותר ודואגת שגם לקוחותיה יישארו מעודכנים כל העת על ידי קורסים, כנסים, הדרכות, ייעוצים, בתים פתוחים, מיקור חוץ וכו'.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • מכללת סלע

    מציעה לאקדמאים, לחיילים משוחררים ולמועמדים פוטנציאליים מסלולי לימוד ייחודים פרי פיתוח מקורי של מהנדסי תוכנה ומחשבים בכירים בקבוצת סלע. צוות המרצים של מכללת סלע מורכב מבכירי אנשי המיחשוב בישראל. הלימודים מתקיימים בכיתות מהמשוכללות והחדישות ביותר בארץ. שיטות הלימוד החדשניות כוללות תרגול והפעלה של הסטודנטים בשילוב לימודים מהבית בשיטת ה-E-Learning.

    הצטרפו לרשימת הדיוור של סלע  »
  • אתר הסטודנטים

    במערכת הלמידה של מכללת סלע תוכלו לקבל מידע לגבי לוח השעות שלכם, לצפות בשיעורים מוקלטים, לקרוא הודעות, להגיש עבודות ועוד.

    כניסה לאתר הסטודנטים »