איומי הסייבר, פשעי הסייבר ופרצות הסייבר התעצמו מאוד בשנת 2021 וצפויים להתעצם עוד יותר בשנים 2022 ו-2023. מה האיומים הנפוצים לשנת 2021? המלצות לקורסי סייבר המכשירים להתמודד עם האקרים בשנת 2021. מה חשוב ש-לימודי סייבר יכללו בתוכנית הלימודים? אילו איומים חשוב שבוגר קורס סייבר מומלץ ילמד עליהם? רוצים הצעת מחיר ל-קורס סייבר הכי טוב בארץ? השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666
איומי אבטחת סייבר - האקרים של שנת 2021
שורה של איומי אבטחת סייבר חדשים ומתפתחים מציבה את תעשיית אבטחת המידע בכוננות גבוהה. מתקפות סייבר מתוחכמות יותר ויותר הכוללות תוכנות זדוניות, דייג של סיסמאות, מחשבים לומדים (BoT), בינה מלאכותית, מטבעות קריפטוגרפיים ועוד, כל אלו ועוד מציבים את בסיסי הנתונים והנכסים של חברות, ממשלות ואנשים פרטיים בסיכון מתמיד. בואו ללמוד ב-קורס סייבר ואבטחחת מידע כיצד להתמודד עם האקרים ולנצח!
ללמוד מהמומחה מספר אחד בארץ לסייבר רוני דויטש -היכנסו לעולם המרתק של הסייבר כבר היום!*
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666לקריאת חוות דעת על קורס סייבר ואבטחת מידע של מכללת סלע בגוגל *
קורס סייבר – הביקוש לבוגרים עולה
התעשייה ממשיכה לסבול ממחסור חמור באנשי מקצוע בתחום אבטחת הסייבר. בוגרי קורס סייבר טוב נחטפים עוד בטרם סיימו ללמוד. מומחים מזהירים כי הסכנות החדשות בשנת 2021 ואיילך גבוהות מתמיד, מכיוון שמגפת הפשע הסייבר אף מסכנת לטלטל את אמון הציבור ביסודות שהיו אתנו אלפי שנים כגון יוזמה כלכלית, פרטיות ואף דמוקרטיה. "האמת, כולנו בסיכון," אמרה הת'ר ריקיוטו מ- IBM Security ל- cnbc.com, "בין אם אתה מדבר על מפעל גדול או על יחיד."
איומי סייבר – ללמוד להתמודד איתם
הפורום לאבטחת מידע ללא כוונת רווח, המתאר את עצמו כ"רשות המובילה בעולם בתחום הסייבר, אבטחת מידע וניהול סיכונים ", מזהיר במחקר שלו ובתחזית לשנים 2022 ו-2023 מפני פוטנציאל מוגבר לסכנות. ההמלצה היא ללמד בקורסי סייבר ואבטחת מידע כיצד להתמודד עם נושאים כגון:
שיבוש (Disruption) - הסתמכות יתר על קישוריות גבוהה כגון קישוריות דור 5, יוצרת פוטנציאל להפסקות אינטרנט (בדומה להפסקות חשמל גדולות וארוכות) המגדילות את הסיכון ברמה הלאומית לשיבוש מהלכי החיים שלנו.
עיוות (Distortion) – שמעתם על Fake news? ועל גניבת זהויות? אובכן מדובר בהתפשטות מכוונת של מידע מוטעה, כולל על ידי בוטים ומקורות אוטומטיים, גורמת לפגיעה באמון בשלמות המידע ומאפשרת להאקרים לקבל מידע פרטי אודותינו.
הידרדרות (Deterioration) - התקדמות מהירה בטכנולוגיות חכמות בתוספת דרישות סותרות הנובעות מהמתח הקיים בין דרישות אבטחת מידע, גיבויים, היכולת של הממשל להיכנס למידע פרטי על מנת לשמור עלינו מהאקרים זדוניים מול תקנות פרטיות פרטניות חמורות משפיעות לרעה על יכולות הארגונים לשלוט במידע שלהם.
על פי נתוני Cybersecurity Ventures, הנזקים הקשורים לפשיעה ברשת צפויים לגרום לנזקים מצטברים של יותר מ-22 טריליון דולר בשנת 2021 ובשנים 2022 ו-2023 אף לעלות בכ-15% כל שנה.
לימודי סייבר – ללמוד להתמודד ולנצח האקרים
לימודי סייבר חייבים לכלול שלושה מרכיבים על מנת להכין את הבוגר לעבודה כמגן סייבר:
- הכרות טובה עם כלל המרכיבים עליהם קיים איום של האקרים. מחומרת מחשבים, דרך חומרת אמצעי תקשורת ועד מכשירים נפוצים המהווים מטרה להאקרים, כגון מכוניות מקושרות או מצלמות אבטחה. כמו כן הכרות טובה על התוכנות הראשיות המפעילות מכשירים אלו, כגון מערכות הפעלה WINDOWS או מערכת IOS.
- הכרות טובה עם התוכנות והחומרה הקיימת לצורך יצירת מערכי הגנה טובים להתמודדות עם פריצות של האקרים. אנטי-וירוסים, חומות אש מסוגים שונים, תוכנות לבחינת ואישור תעבורה ברשת והמגוון העצום של תוכנות למניעת השתלטות מרחוק על רשות ומחשבים.
- ללמוד לתכנן, ליצור פרוטוקולי הגנה, ליישם מערכי הגנה ברמת הפעילות של הארגון והעובדים ולהיות מסוגל לתקשר בצורה טובה להנהלה ולעובדים את התוכניות והפרוטוקולים הללו.
רוצים לדעת עוד על סייבר? במכללת סלע קורס הסייבר הטוב ביותר. תבדקו* ואל תתפשרו
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666לקריאת חוות דעת על קורס סייבר של מכללת סלע בגוגל*
איומים נפוצים ומתפתחים לשנים 2021, 2022, 2023 ואיילך
התחזות מתוחכמת יותר - התקפות דייג (Phishing), ששמן נובע מכך שהן מנסות "לדוג" סיסמאות ופרטים אישיים אחרים הופכות ליותר ויותר מתוחכמות. קורס סייבר חייב להסביר את התיחכום והדרכים להתמודד איתו.
בשנת 2021, ברוב הארגונים העובדים מודעים יותר לסכנות של התחזות בדוא"ל או ללחיצה על קישורים חשודים. לכן האקרים פועלים בשיטות מתוחכמות של למידת מכונה, כדי ליצור הרבה יותר מהר ולהפיץ הודעות מזויפות משכנעות בתקווה כי הנמענים יפלו בפח. התקפות כאלה מאפשרות להאקרים לגנוב סיסמאות, אישורי כרטיסי אשראי וסוגים אחרים של מידע פיננסי אישי, כמו גם לקבל גישה למאגרי מידע פרטיים. לימודי סייבר יכללו לימוד ותרגול של אמצעים שיעזרו לחברה ולעובדים לזהות ולהיזהר מהודעות מתוחכמות אלו.
דרישות כופר בצורות חדשות - התקפות כופר עולות לקורבנות מיליארדי דולרים מדי שנה, שכן האקרים חודרים למחשבי הארגון, נועלים אותם, מצפינים את המידע באמצעות מפתח הידוע רק להאקרים עצמם. ההאקר מוכן לשחרר את הנעילה וההצפה של הקבצים רק לאחר קבלת כספי הכופר. זכורה להם בוודאי התקפת הכופר על חברת הביטוח שירביט, עם דרישות לכופר במאות ואף מליוני שקלים. תשלום הכופר מבוצע באמצעות מטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין המאפשרות תשלום באופן אנונימי.
בקורס סייבר יש להתמקד ולתרגל בניית הגנות חזקות המתאימות לשנים 2022, 2023 ואיילך כדי להגן מפני הפרות של תוכנות כופר חדשות, כי האקרים יתמקדו יותר ויותר בקורבנות כופר פוטנציאליים בעלי ערך רב. ככל שהארגון או האדם הבודד הינו על נכסים רבים יותר – כך הוא יהווה מטרה קוסמת יותר להאקר להתקפת כופר.
Cryptojacking - תוכנות הקריפטוגרפיה (תוכנות להצפנה והעברה של כספים ברשת) משפיעות גם על אבטחת הסייבר. לדוגמא, cryptojacking הוא שיטה של פושעי סייבר המשתמשים במחשבים שלנו כדי לחבר אותם למערכת "כריית" מטבעות קריפטוגרפיים כגון ביטקוין. מכיוון שכריית מטבעות קריפטוגרפיים דורשת כמויות אדירות של עיבוד נתונים, האקרים יכולים להרוויח כסף על ידי שימוש בסתר במחשבים שלנו. זה מעט את פעולת המחשב ואפילו יכול לגרום לו להשבתה, זה מבזבז חשמל וזה גורם לשחיקה מוגברת.
התקפות סייבר על מכשירים פיזיים - אותה טכנולוגיה המאפשרת לנו לחדש ולמחשב תשתית מדינה מביאה גם סיכוני חדירת האקרים. האיום המתמשך של פריצות סייבר לרשתות חשמל, מערכות תחבורה, מתקני טיפול במים וכו' מהווה איום שיש ללמוד להתמודד איתו. כזכור גם מערכות צבאיות יקרות נמצאות בסכנה לפריצה של האקרים. זוכרים את מטוס הביון האמריקאי שהאירנים השתלטו עליו והנחיתו אותו בשטחם? או ההתקפות על בקרי רשת המים בישראל? ובכן זו דוגמא לנזקים החמורים שעלולים להיווצר על ידי השתלטות גורמים עוינים של מערכות קריטיות
התקפות בחסות המדינה - מעבר להאקרים המעוניינים להרוויח, מדינות שלמות משתמשות כעת בכישורי הסייבר שלהן כדי לחדור לממשלות אחרות ולבצע התקפות על תשתיות קריטיות. בדרך כלל מדובר במדינות התומכות בטרור. פשיעה ברשת כיום מהווה איום מרכזי לא רק עבור המגזר הפרטי ועבור אנשים פרטיים אלא עבור הממשלה והמדינה כולה. כשאנחנו צופים לשנת 2022 ומעבר, התקפות בחסות המדינה צפויות לגדול, עם התקפות על תשתיות קריטיות שמודאגות במיוחד.
התקפות רבות כאלה פונות למערכות ותשתיות המופעלות על ידי הממשלה, אך גם ארגונים במגזר הפרטי נמצאים בסיכון. על פי דיווח של מעבדות תומסון רויטרס: "מתקפות סייבר בחסות המדינה הן סיכון מתפתח ומשמעותי למיזם פרטי שיאתגר יותר ויותר את המגזרים בעולם העסקים."
התקפות IoT - האינטרנט של הדברים נכנס לכל מקום ויותר ויותר מיום ליום (על פי Statista.com, מספר המכשירים המחוברים ל- IoT צפוי להגיע ל 75 מיליארד עד שנת 2025). הוא כולל כמובן מחשבים ניידים וטאבלטים, אך גם נתבים, מצלמות רשת, מכשירי חשמל ביתיים, שעונים חכמים, מכשירים רפואיים, ציוד ייצור, מכוניות ואפילו מערכות אבטחה לבית.
כל המכשירים הללו מחוברים לרשת האינטרנט, בדרך כלל בטכנולוגיית דור 5. חברות רבות משתמשות בהם כדי לחסוך כסף תוך כדי איסוף כמויות אדירות של נתונים. התוכנות של החברות המצויות בדרך כלל בשרתים מייצרות תובנות וייעול תהליכים עסקים. עם זאת, יותר מכשירים מחוברים פירושם סיכון גדול יותר, מה שהופך רשתות IoT לפגיעות יותר לפלישות סייבר. לאחר שנשלטו על ידי האקרים, ניתן להשתמש במכשירי IoT ליצירת הרס, העמסת רשתות או נעילת ציוד חיוני לרווח כספי.
מכשירים רפואיים חכמים ותיקים רפואיים אלקטרוניים (EMR) - ענף הבריאות עדיין עובר אבולוציה משמעותית מכיוון שרוב התיקים הרפואיים של המטופלים עברו בשנים האחרונות לרשת, כשתעשיית הבריאות נכנסת יותר ויותר לעידן הדיגיטלי, נוצרים איומי בטיחות ואבטחה ברשת חדשים. ההמלצות ללימודי סייבר הן שיש להתייחס לתחום הרפואי בנפרד מכיוון שהוא ענף האקינג מיוחד.
על פי המכון להנדסת תוכנה באוניברסיטת קרנגי מלון, "ככל שמכשירים נוספים מחוברים לרשתות בתי חולים ומרפאות, קיים סיכון של השתלטות מרחוק על מכשור רפואי המחובר ישירות למטופל. לדוגמא מכונת ל-ריאה בטיפול נמרץ או מכונת הקרנה בטיפול אונקולוגי. תוקף יכול להגדיל או להקטין את המינונים, לשלוח אותות חשמליים לחולה או להשבית ניטור סימנים חיוניים."
מכוניות מחוברות ורכבים חצי-אוטונומיים - עדיין המכונית האוטונומית לא כאן, אבל המכונית המקושרת היא כאן ועכשיו והיא הופכת להיות יותר ויותר מחוברת ועם יותר ויותר בקרים ומחשבים. ברכב חדש יש כבר היום יותר מ-10 מחשבים מיקרו ובשנת 2023 צפוי מספר זה להכפיל את עצמו. מכונית מחוברת משתמשת בחיישנים כדי לייעל את הנסיעה ואת נוחות הנוסעים. זה נעשה לפעמים בשילוב סמארטפון.
מבחינת האקרים, התפתחות זו בייצור ועיצוב הרכב פירושה הזדמנות נוספת לנצל נקודות תורפה במערכות לא מאובטחות ולגנוב נתונים רגישים ו / או להשתלטות כל הרכבים ולפגוע בנהגים.
כאשר היצרנים ממהרים לשווק עם מכוניות היי-טק, 2021, 2022 ו-2023 צפויות לראות גידול במספר המכוניות המחוברות ואיתן גידול אקספוננציאלי בפגיעות מפני חדירת האקרים למכוניות בזמן הנסיעה ושיבוש שעלול להביא לתאונות ופגיעות בנפש.
הנדסה חברתית - האקרים הולכים ומשתכללים כל הזמן לא רק בשימוש בטכנולוגיה, אלא גם בפסיכולוגיה. Tripwire מתאר מהנדסים חברתיים כ"האקרים המנצלים את החולשה האחת שנמצאת בכל ארגון וארגון: הפסיכולוגיה האנושית. באמצעות מגוון מדיות, כולל שיחות טלפון ומדיה חברתית, התוקפים הללו מרמים אנשי שירות תמימים החושפים בפניהם מידע רגיש".
זו ההזדמנות שלכם להצטרף לקורס סייבר המומלץ ביותר* בארץ, ללמוד עם המרצים הטובים ביותר
השאירו פרטים או חייגו 03-6176666*לקריאת חוות דעת על מכללת סלע בגוגל
מחסור חמור במקצוענים בתחום אבטחת הסייבר - מגפת פשיעת הסייבר התעצמה במהירות בשנים האחרונות. חברות וממשלות מתקשות לשכור מספיק אנשי מקצוע כדי להגן מפני האיום ההולך וגובר. מגמה זו צפויה להימשך ב-2022 ואילך. נכון להיום בישראל חסרים כ-4,700 מגני סייבר.
לימודי סייבר במכללת סלע
זו הסיבה שמכללת סלע יצרה שתי תוכניות מתקדמות להסמכת סייבר, מיקוד טכני ומיקוד ניהולי. התוכניות הינן תוכניות מעשיות המתקדמות בנושאים הקריטיים ביותר העומדים בפני אנשי מקצוע בתחום אבטחת הסייבר כיום.
חזרה