קורס QA כפי שדנו בחלק א' של המאמר מחשוב ענן – Cloud Computing, הינו חלק מרכזי מעולם התוכנה בימנו. הענן מספק שירותים רבים המקלים על החברות להקטין את זמן פיתוח המוצר והקטנת התפעול של בדיקות התוכנה. רוצים ללמוד בקורס QA הכי טוב בארץ? השאירו פרטים או התקשרו 03-6176666
מאת: משה שמי, ארכיטקט תוכנה בכיר
הענן מאפשר לאבטח את האפליקציה טוב יותר ומספק שירותים רבים המאפשרים שימוש בטכנולוגיות ומתודולוגיות פיתוח כגון: Big Data, Machine Learning, DevOps, Agile. ראינו בחלק א' כיצד לומדים ב- קורס QA להריץ בדיקות בענן. נמשיך ונסקור כאן עוד יתרונות של שימוש בענן לצורך שיפור בדיקות התכונה ומה מומלץ ללמוד ב-קורס בודק תוכנה כדי לדעת לנצל יתרונות אלו. מאמר שני בסדרה.
מערכות ענן שונות מספקות כלים שונים. נתמקד בפתרונות השונים של (AWS (Amazon Web Services. פתרונות שנועדו להקל, להוזיל וליעל את תהליך הבדיקות. אם אתם כבר עובדים בענן סביר להניח שאתם מודעים ליתרונות ומריצים את הבדיקות שלכם בענן אבל גם חברות שלא רצות בענן יכולות להרוויח הרבה מאוד מהרצת הבדיקות בענן.
קורס בודק תוכנה – ללמוד לבצע סימולציות לסביבת ה-Deployment, לצורך בדיקת התוכנה
יתרון חשוב ומרכזי ש-AWS נותן לנו הוא היכולת לסמלץ בצורה מלאה את סביבת הפרודקשן שלנו. AWS מכילה כלי אוטומציה רבים לבניית סביבות עבודה שלמות הכוללות הגדרות רשת, הגדרות אבטחה, התקנה של תוכנות וייבוא של נתונים המסמלצים את סביבת הלקוח, כלים כגון Cloud Formation & Cloud Opsworks. כך שהבדיקות מדויקות יותר ויכולות לחשוף באגים המתגלים בדרך כלל רק בסביבת פרודקשן.
החשיבות של יצירת סימולציה בסביבת ענן
קורס בודק תוכנה מומלץ שילמד כיצד יוצרים סימולציה של סביבת המשתמש הסופי. לדוגמה, נניח ויש לנו מערכת הכוללת MySql ,LoadBalancer ושני שרתי אפליקציה המריצים Ruby on Rails אנו יכולים להשתמש ב- Cloud Formation על מנת לתאר את ארכיטקטורת השרתים על ידי UI של Cloud Formation התיאור יראה כך:
דוגמא לשימוש ב- Cloud Formation
אנו יכולים להשתמש ב- Cloud Formation על מנת להריץ סקריפטי התקנה על כל אחד מהשרתים ולייצר סביבה מדויקת של סביבת הפרודקשן. לאחר שה Template מוכן, אנו יכולים בלחיצת כפתור להריץ את כל הסביבה של המערכת וברגע שמסתיימת הבדיקה ניתן להוריד את המערכת ולשלם רק עבור הזמן בו השרתים עבדו בפועל' השימוש ב- Cloud Formation הוא ללא עלות.
ללמוד ב-קורס QA לייצר סביבת Embedded System
אחת מהסביבות היותר מאתגרות לביצוע בדיקות תוכנה היא סביבה בה התוכנה רצה על מעבדים לא סטנדרטיים. בדרך כלל מדובר ב-FPGAs (Field-Programmable Gate Array) . FPGA הם מעבדים ייעודים המפותחים עבור מערכת מסוימת. יש ללמוד ב-קורס QA כיצד מערכת ענן מאפשרת לבצע סימולציה במקרה והאפליקציה רצה על גבי חומרה ייעודית שפיתחתם. אפילו אם אתם חברה המפתחת מכשירים ייחודים AWS יכול להיות פלטפורמת בדיקות נהדרת עבורכם. כאן גם חשוב ללמוד אוטומציה - כיצד לכתוב בדיקות אוטומטיות בענן.
בדיקות עומסים – חלק חשוב מקורס QA
אין ספק שאחת מהבדיקות החשובות שיש ללמוד לבצע בקורס בדיקות תוכנה הינה בדיקת עומסים. העבודה בענן יכול לפשט בצורה ניכרת בדיקות ביצועים בכלל ועומסים בפרט. סביבת הענן הינה הסביבה הטבעית ביותר לביצוע בדיקות עומס. בבדיקות עומס מפעילים את האתר או האפליקציה מספר רב של משתמשים בו זמנית. קל מאוד לבנות תכנית המריצה עומס גבוה ממספר גדול של שרתים במקומות שונים בעולם למשך זמן קצר או ארוך בהתאם לדרישות הבדיקות.
קורס בודק תוכנה מלמד על ניטור ויצירת לוגים
סביבת הענן של AWS מספקת לכם כלי ניטור מעולים – Cloud Watch ו- Cloud Trail: לוגים, מטריקות של CPU, Memory, Requests ועוד מטריקות רבות שאתם בוחרים ויכולים לייצר ומטריקות נוספות שיקלו מאוד את האבחון וה- Debug של המערכת.
החשיבות של ניטור ויצירת לוגים בקורס בדיקות תוכנה
נניח ואנו מריצים בדיקה אוטומטית המסמלצת קניית מוצר על ידי לקוח. נניח והבדיקה הצליחה אבל השאילתה SQL שהמפתח כתב צרכה הרבה מאוד משאבים משרת ה- Database של האפליקציה. אנו יכולים להשתמש בשרות Cloud Watch ולקנפג Alarm המאזין לצריכת ה- CPU של שרת ה- DB שלנו ובמידה וחצינו רף מסוים נגדיר Alarm שיכול לשלוח Event לשרות ההודעות של אמזון-SNS. שירות שיכול לשלוח מייל או כל צורת תקשורת אחרת ולהודיע שהטסט נכשל.
ללמוד על הדרך הנכונה לשימוש ב- Cloud Watch
במידה הבדיקה נכשלת ניתן להשתמש במטריקות שנאספו על ידי Cloud Watch ולראות מה מספר הבקשות לשרתי ה- web שהתבצעו בזמן הבדיקה, האם היו קריאות שהסתיימו בשגיאה. ניתן לקרוא את הלוגים של שרות הענן ולראות למשל האם היו שרתים שהוקמו או ירדו בזמן הבדיקה. אנו יכולים לקנפג את Cloud Watch על ידי תפריט ה- Alarms ולהגדיר מדדים שאנו רוצים לדגום בזמן הבדיקה או על תפריט המטריקות. גם בסביבת המעבדה שלנו אנו יכולים לנטר את סביבת הבדיקות בכלים כמו NAGIOS או NEW RELIC אבל בדרך כלל זה לא נעשה כי הדבר מצריך יותר עבודה.
ללמוד בקורס QA על בדיקות לתוכנה בענן
לסיכום, אם אתם עדיין לא מריצים את הבדיקות שלכם בענן כדאי מאוד לעשות את זה גם אם אתם לא יכולים להשתמש בענן למטרות פרודקשן. ללמוד להריץ את הבדיקות בענן תעזור לכם לעבור לשימוש מלא בענן ברגע שתוכלו. קיצור זמן הבדיקות והרמה של סביבות המסמלצות ברמה גבוהה מאוד את סביבת הלקוח הינם יתרונות משמעותיים המשפרות בצורה דרמטית את איכות הקוד של האפליקציה שלכם. כל זה בעלות נמוכה יותר מהקמת סביבת בדיקות לוקאלית. לקריאה נוספת על מה כדאי ללמוד בקורס בודק תוכנה.
זו ההזדמנות שלכם להצטרף לאחד הקורסים המקצועיים והמקיפים ביותר בארץ, ללמוד מן המרצים הטובים ביותר, ולקבל תעודה יוקרתית. לפרטים נוספים ותיאום פגישת ייעוץ אישית השאירו פרטים או התקשרו עכשיו: 03-6176666
לקריאת חלק א' של המאמר
על הכותב: משה שמי הינו ארכיטקט בכיר עם למעלה מ 20 שנות ניסיון בפיתוח ובדיקות תוכנה. ב-10 שנים האחרונות משה עובד בקבוצת סלע שם הוא מוביל את חטיבת הענן כ Chief Architect של סלע. במסגרת עבודתו משה מוביל טכנולוגית פרויקטי תוכנה מורכבים בתחומים שונים ומגוונים: devops, big data, application development, containers ועוד נושאים רבים אחרים.
לדף הבית